Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

СМЕ купи bTV за 400 млн. долара

Дългоочакваната сделка, с която СМЕ придобива собственост върху бТВ, най-после е факт. Според условията на договора CME ще придобие 100% дял от канала за ефирно разпространение bTV, съобщиха от телевизията.

Според условията на сделката, която предстои да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в рамките на шест месеца, СМЕ ще плати 400 милиона долара за 100% от дяловете на bTV, bTV Comedy и bTV Cinema и 74% от дяловете в радиокомпания CJ (N-Joy, Z-Rock, Melody, Jazz FM, Classic FM).

СМЕ е създадена през 1994 г. и притежава 20 телевизии в 7 държави, включително Чехия, Хърватия, Румъния, Словения и др. Една от най-успешните телевизии на СМЕ е TV Nova в Чехия.

В България СМЕ управлява ProBG и RingBG. През май 2009 г. Time Warner купи 31% от CME.(повече)

Новината бе публикувана и на сайта на телевизията:

„Бихме искали да благодарим на мениджмънта и на екипа на компанията за тяхната отдаденост и високи професионални стандарти. Създадената от нас bTV се наложи като ясен пазарен лидер за последните осем години. Пожелаваме на компанията успешно бъдещо развитие като част от CME“, заяви Гари Дейви, главен оперативен директор на News Corp Stations Europe.

3 responses to “СМЕ купи bTV за 400 млн. долара

  1. климатик февруари 19, 2010 в 2:03 pm

    Мдам… въпрос на време беше.

  2. Pingback: Global Voices Online » Bulgaria: CME Buys Bulgaria’s Most Watched TV Channel

  3. Pingback: Bulgaria: CME Buys Bulgaria’s Most Watched TV Channel :: Elites TV

Вашият коментар