Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Съвместна работа с информационните центрове за емигранти

Тъй като въпросът за бежанците и емигрантите е доста важен, смятам , че трябва да му се обръща подобаващо внимание. От известно време водя разговори с определени хора, за да правим заедно кампании, които да помогнат на бежанци и емигранти да се интегрират по-лесно в българското общество.

Проблемите се свеждат най-вече до проблеми, които и всеки български гражданин е изпитвал – измами при адвокати, изготвяне на документи, проблеми с институции, липса на адекватна информация, с която да разполагат хората при нужда.

Форумът за арабска култура ще помогне на информационните центрове за емигранти, като ще поемем най-вече тези с арабски произход. Т.е. брошурите, които ще съдържат кратка информация ще бъдат преведени и на арабски език, за да се улеснят хората.

iom

Организацията, за която говоря , и с която ще работим заедно, е Международната организация по миграция и по-скоро с нейните информационни центрове. Засега съществува един действащ в Бургас, предстои отваряне на такива в София, Пловдив и Кърджали, като целта е да се обхване възможно най-голяма територия.

За контакти:

Бургас, ул. „Славянска“ 2, тел. 056/828319, e-mail: MIC_Burgas@iom.bg

За тези, които са от София и искат да получат по-добра информация, могат да се обадят на 9394749, 9394 747, 0884602185 или на адрес: София,  ул. Денкоглу 19, както може да пишете и на адрес:  rgeorgieva@iom.bg, на който ще ви отговори Райна Георгиева. Въпреки, че официално няма още открит център, има кой да отговори на въпросите ви, а самият център се очаква към края на октомври.

Вашият коментар