Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Arabicpod: един добър самоучител по арабски език

Има много начини да се учи арабски език в Интернет, както DVD-та, така и онлайн книги. Но Arabicpod.Net поема в друга посока. Най-накрая се появи сайт, който да разполага с добра база данни и уроци по арабски език. (Thnx ArabCrunch)

arabicpod1

Страницата стартира през 2007г. във Великобритания, създатели са Мохамед Мошая от С.Арабия и Ехаб Салех от Йордания. Arabicpod е главно подкаст, чрез който двамата автори представят уроци по арабския език със забавен и приятен стил на учене, чрез свободно сваляне. Така може да учите през вашия mp3 плейър, iPod или телефон. Според Ехаб, в момента Arabicpod има над 100 000 сваляния на месец.

Подкастът съдържа уроци на Фусха (класическият арабски език) и диалекти. Целта им е да научат хората на арабски език, който ще е разбиран в целия арабски свят. Характерното е, че арабският свят има класически, литературен вариянт и множество диалекти, типични за всяка арабска страна.

Мохамед и Ехаб записват на видео по 2 урока на месец, като понякога стават и до 5. Уроците се публикуват на всеки 2 седмици, като всеки от тях е по 12 минути. Лекциите обхващат всички видове нива- от най-ниското до най-високото.

Всеки урок идва с няколко опции – mp3 за слушане и PDF файл, в който може да се прочете диалогът от записа, с английски превод, а също така и флаш, с който може да упражните наученото:

arabicpod2

Сайтът разполага също и с речник, който се обновява, заедно с уроците. Има функции, които са достъпни само за платени акаунти, но това, което се предлага безплатно е съвсем достатъчно, за да може да започнете обучението си по арабски език. В края на курса може спокойно да тръгнете към арабския свят.

2 responses to “Arabicpod: един добър самоучител по арабски език

  1. Pingback: Самоучители и сайтове за изучаване на арабски. « Арабски съпруги и приятелки

Вашият коментар