Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Фото разказ за един обяд в Dada Cultural Bar.Или как си сготвихме арабска храна

Днес на обяд в Dada Cultural Bar готвихме. Да, насред заведението, заедно с гостите. Приятели и посетители опитаха арабска кухня, приготвена от преподавателя Хъдър Салфидж. Този човек, който в останалото си време пише и преподава, а и работи в БНР „Арабска редакция“ реши, че ще е добра идея да покажем арабската кухня на наши приятели и познати. И идеята да се готви на място беше повече от добра!

Така мястото, което сме свикнали да виждаме център на алтернативна култура, дадаизъм и интелектуалния живот стана домакин отново на интелектуалци, които искаха да подходят по различен начин. По.долу с няколко снимки представям част от атмосферата, а повече снимки има в профила ми във Facebook.

Винаги съм се впечатлявал от тавана на бара.

Хъдър готвеше и обясняваше как се приготвя храната. Сестра ми му помагаше с продуктите.

Докато Хъдър разказваше,хората слушаха с интерес.Включително гостенката ни от Франция,г-жа Силви Марк-президент на Helms Briscoe за Южна Европа.

Защо да не почетем Кафка преди хапване?

Подготвяме магданоз и лук.

Продължаваме с доматите (които забравихме и се връщахме за тях).

И получаваме салата табуле и фатуш:)

А пък Александър се радваше на останалата част от храната.

Изобщо...Dada е страхотно заведение,което обичам да снимам:) Специално за Васи:)

Мисля,че Събина ще оцени тази украса:)

Повече снимки в профила ми във Facebook🙂

6 responses to “Фото разказ за един обяд в Dada Cultural Bar.Или как си сготвихме арабска храна

  1. Събина октомври 3, 2010 в 1:30 pm

    Хехе, мерси! Друг път като готвите, да се обаждаш, че да идваме и ние да снимаме!:)

  2. Плод&зеленчук октомври 3, 2010 в 9:17 pm

    Как правите табулето? С булгур? С кускус?

  3. Ruslan Trad октомври 3, 2010 в 9:53 pm

    Единственият начин и истински е с булгур. В Ливан и Сирия, откъдето табулето произлиза,не се ползва кускус.

  4. Събина октомври 3, 2010 в 11:03 pm

    ХА! Аз го правя само с булгур! То аз всичко правя с булгур де.🙂

  5. Ruslan Trad октомври 4, 2010 в 7:06 pm

    Ще те видим следващия път, когато направим нещо подобно:)) Ще готвим заедно, няма ли да е супер блогърска инициатива?

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: