Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Да,ама не. Пистата за Формула 1 е била само в главата на министър Трайков

Вижте първа страница на в-к „Сега“. Намирате ли нещо познато? Да, това е поредният скандал на правителството на ГЕРБ. Не само скандал, а международен. Не само, че подведоха медии и общество с тази „сензация“, но и най-нагла главният архитект на София в колониален стил заявява „какво е разликата между частно и държавно там? Фирмата е проверена в интернет.“ Има, г-не, има разлика. Частната собственост в много арабски държави не се пипа от държавата, би трябвало да сте запознат. Или поне министър Трайков. Вижте за какво иде реч.

Вестникът пише:

Амбицията да се изгради на всяка цена писта за „Формула 1“ на терена на бившето военно летище в с. Доброславци забърка кабинета в грандиозен скандал. Набедената за инвеститор в проекта фирма Emirates Associated Business Group (ЕАBG) обяви, че няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България.

„Дневник“ допълва:

„EABG бе поканена чрез посредник от офиса на министър-председателя да обсъдим възможността за участие в проекта за „Формула 1“. Ние споделихме пред посредника, че EABG няма да бъде заинтересована, но той спомена, че така ще се открие шанс и за други инвестиции, а проектът за „Формула 1″ е добра възможност, защото по него е свършена много работа. Ние бяхме в региона и решихме да се отбием за един ден и да проверим за какво става въпрос“, обяснява в писмо до „Сега“ изпълнителният директор Раид Абу Худра.

Най-големият проблем за компанията обаче е това, че в официалните прессъобщения на МС и на Министерството на икономиката тя е представена като държавна, а не като частна, каквато е, а собственикът Мохамед Абдул Жалил ал Блюки е обявен като шейх вместо като бизнесмен. Подписаният документ също е преувеличен, макар да е единствено „писмо за намерение“.

Главният архитект на София пък най-тъпо се изказа:

„Аз се занимавам само с устройствената част на нещата. Преди срещата Богдан Николов ни каза, че фирмата е проверена в интернет и тя имала достатъчно компании в света“, заяви пред „Дневник“ главният архитект на София, който е присъствал на срещата с фирмата от Абу Даби. Той не можа да уточни как са били представени. „Каква е разликата между частни и държавни при тях? Аз ще се уверя, че нещата са се случили, като започне да се копае. Ние имахме няколко опити“, каза още Диков.

Честито! Още един голям инвеститор НЯМА да инвестира парите си в България!

One response to “Да,ама не. Пистата за Формула 1 е била само в главата на министър Трайков

  1. the_redline септември 7, 2010 в 12:48 am

    Очаквате правителство, което една магистрала не може да довърши (преди да е почнала да се скапва), да осъществи проект като писта за Формула 1? Аз – не, затова и гръмналата новина ми се стори леко нереална. На нискоинтелигентни изказвания от българска страна сме свикнали, но най-добре се посмях на „проверената в интернет фирма“ :))) Иначе от EABG могат само да се радват, че са избегнали един бъдещ сблъсък с мудните ни институции, бюрократщина и корупция. А за любителите на Формулата, сещам се за една писта на има-няма 550 км югоизточно от София:)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: