Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Цветанов потвъждава полицейщината

Кратък коментар по случай днешното изказване на министър Цветанов, че застава на страната на полицаите, пребили семейство в Кърджали по погрешка.

Латиноамериканският модел на полицейска държава явно е много заразен, защото България започва да се заразява. Първите симптоми вече са налице. Публични акции, грешки на полицията, останали ненаказани. Държавна закрила над тези грешки. Липсата на хапче за тази болест явно ще стане нещо нормално.

Значи положението е такова. Полицаи влизат в дома на семейство от Кърджали. Пребили ги по погрешка. Обаче!Министър Цветанов застана днес пред народните представители. Бе повикан за обяснение относно работата на полицаите в последната акция, при която объркаха апартамента на сводник със съседно семейство, при което дъщерята има пукнат череп. Застана министърът и започна да говори с навъсен поглед и обвинения към старата власт. Гордо заяви, че застава на страната на полицаите, докато не свърши разследването, което знаем как ще завърши.

Сега „стана ясно“, че семейството не било много чисто, че даже синът им помагал на сводника. Затова влизането на полицаите посред нощ в дома на семейство не било такава грешка. Току виж е било и замислено така.

Ние помним 14 януари, протестите и полицейския произвол. Тогава извинението бе, че хората по улиците са идиоти, незачитащи властта. Сега извинението е, че синът на семейство Мустафови бил сводник. Нищо чудно, че има незачитане на властта.

Проверете съседите си да не са сводници. Затворете добре вратата, отивайки да спите. Загасете лампите до една. Мирувайте и се молете да не нахълтат в дома ви специалните части, защото вие ще се окажете виновни.

Advertisements

3 responses to “Цветанов потвъждава полицейщината

  1. dzver юли 28, 2010 в 1:30 pm

    Пропускаш, че силуетът на мацката с разбит череп напомнял проститутка.

  2. the_redline юли 29, 2010 в 6:41 pm

    За вас не знам, но аз вече не съм сигурна в каква държава живея. Само две неща са ми ясни – имаше много начини за излизане от тази ситуация, запазвайки достойнство, спазвайки моралния кодекс и най-вече информирайки адекватно обществото. И второ – вече ще си лягам с пълен комплект от най-скучната пижама която имам:)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: