Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Снимки и реакции след премиерата на „Следи в пясъка“

Сирия ще гледа български документален филм. Така вестник „24 часа“ пиши относно премиерата на „Следи в пясъка“. По време на пресконференцията, която Стилиян Иванов свика в хотел „Абир“, Велинград, се научиха много интересни неща относно филма му „Следи в пясъка“, отнасящ се за древната история на Сирия. Едно от тях е, че същия този филм (който очаквам на DVD) ще бъде показан и в Сирия. Ето какво пише по случая и вестник „24 часа“:

“Ще поканим екипа и продуцента Деян Неделчев за втора част на филма, който да покаже съвременна Сирия”, казаха дипломати от посолството на страната у нас.

И още:

В една от сцените звучи езикът, на който Христос е проповядвал божието слово. Кадрите са от древни храмове, крепости, селища и оазиси в Сирия, които пазят артефакти отпреди 5 хилядолетия.

Именно заради това филмът ще бъде показан там и вече се превежда, обясни Мохамед Нажар от “Нажар травъл” по време на българската премиера в събота.

Впечатляваща е музиката от филма, за която всички мислехме, че е взета и сложена във филма, както често става. С интерес разбрахме, че автор е второкурсникът Георги Стрезов. Плочките, които писарят (Симеон Сълов) и изследователката държат в ръцете си, са досущ като истинските.

“Но са сувенири, купени от музея в Халеб. Въпреки това заблудиха и дежурния офицер на границата между Сирия и Турция. Той ни пусна чак след като пристигна експерт, който да ги прегледа”, каза режисьорът Стилиян Иванов. “Ако можеха и българските митници да работят така”, допълни операторът Мирослав Евдосиев.

Снимките са продължили 16 дни, като някои от тях са правени на 38-40 градуса в пустинята. Ето няколко снимки от пресконференцията в хотел „Абир“:

Очаквам голям успех за този документален филм. Стилиян Иванов е наистина добър в това, което прави и ако съдя по предишни негови продукции, „Следи в пясъка“ ще е също така популярен.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: