Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Habibi Kebab House-задължително опитайте!

Доживях да опитам кебаб (дюнер, шауарма-както знаете), който ям в Сирия. Наистина много се радвам, още повече, че заведението е на моя добър приятел, Хасан Херех.

Habibi Kebab House се намира в сърцето на Студентски град. Преди време на мястото на Habibi имаше друго заведение за дюнери, което всички помнят, ако са го виждали (срещу „Наргиле“)-беше много зле. След основен ремонт, Хасан Херех откри Habibi Kebab House именно с мисълта да предлага както нещо ново, така и типичните за Сирия сандвичи.

Това, което ми хареса най-много е чистотата. Може да е най-най-вкусният сандвич, но ако се прави в някакви безумни условия, ще откажа да си купя.  Абсолютно всички, от касиерка до майстора, са с ръкавици. Вероятно това е навик, който Хасан е запазил от Германия, тъй като той е живял там много време, а в България е от скоро. Това, че заведения от този тип не са главният му доход също е важно нещо, тъй като гледа по различен начин на цялото-прави го за удоволствие най-вече.

Habibi Kebab House има и Facebook група, която вече наброява над 70 души. До Habibi можете да стигнете с  автобуси 280 и 94, както и с маршрутките, които ходят до Студентски град. Намира се точно срещу „Наргиле“ (което пак е на сирийци), в улицата на старото заведение „Баба Яга“, която май всички в Студентски град знаят. Ще видите Habibi по хубавите, червени табели.

Щом отидете, пробвайте задължително шиш таук-правят го страхотно, а марината е много добра. Също така и специалитетът -сандвич „Хабиби“, който е с много типичен хляб, вкусно месо и зеленчуци. Всъщност, трябва да опитате, за да разберете за какво говоря.

Освен „Афамия“ на ул. „Пиротска“ и „Мадрид“ на бул. „Мадрид“, Habibi Kebab House е мястото, където се предлага автентичен вкус. За разлика, обаче, от другите две места, в Habibi се предлага различно нещо-именно сандвича на заведението.

Хасан ми сподели, че иска да отвори още едно място- до НБУ. Не знам дали ще го направи, но искрено се надявам. Колкото повече, толково повече!

Advertisements

7 responses to “Habibi Kebab House-задължително опитайте!

 1. Martin март 9, 2010 в 11:04 am

  А доставки ще има ли, колкото и да е хубав един дюнер, не мога да ходя чак до студентски 🙂

 2. Ruslan Trad март 9, 2010 в 11:12 am

  напълно те разбирам:) Все още се разработва функция за доставки.

  На телефон 0887 44 43 53 може да се правят поръчки, но предполагам, че трябва да се попита колко голяма да е т.н., защото все още е в процес на разработка „Поръчки“.

 3. Val март 9, 2010 в 11:29 am

  Сирийците готвят чудесно
  Не случайно и моят готвач е сириец

 4. Pingback: Какво ни трябва за едно добро наргиле и откъде да си купим аксесоари за него « #Intidar

 5. ises март 9, 2010 в 2:11 pm

  Super miasto, mnogo vkusno, chisto i lubezen personal!
  I love it!

 6. Schatz март 16, 2010 в 9:00 am

  Наистина е много вкусно и много по-различно от обичайните бързи закуски! И чакам с нетърпение откриването на Habibi Kebab House до НБУ :)))) Пожелавам ти много успех, Schatzi ;)))

 7. An октомври 24, 2010 в 7:41 pm

  Мисля, че това място не съществува вече.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: