Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Студенти към Амр Муса:Арабската лига ни предаде

Протестиращи студенти прекратиха лекцията на председателят на Арабската лига Амр Муса. Те осъдиха мълчаливото участие на Арабската лига в изграждането на Стената на срама (както и известен проектът на Хосни Мубарак за изграждането на стена при гр. Рафа, за да се блокира Газа).

Два плаката с надписи „Свобода за Газа…Свобода за Палестина“ бяха разпънати в продължение на няколко минути, преди студентите да бъдат отведени от полицията. Арабската лига, в която участват 22 държави, все още не е осъдила строителството на стената, която обрича на абсолютно пълна блокада населението на Ивицата Газа. Опозицията в Египет също осъжда този строеж, като мнозина лидери нарекоха действията на Мубарак „предателски“. Всички студенти са от Американския университет в Бейрут.

Амр Муса заяви: „Те са прави-Ивицата не трябва да бъде изоставена.“ Също така той заяви, че всичко около изграждането на тази стена е бизнес. „99% от арабските фирми отказват да работят с Израел. Ако един прозент го прави, то не означава нормализиране на отношенията с Израел.“, каза също Амр Муса.

А колко е вярно това? Докато се строи стената от арабски фирми, египетското правителство улеснява значително проекта, като доставя значително по-добър ток, строителни материали и разбира се, охрана. Ако Мубарак наистина искаше да бъде добър президент спокойно можеше да забрави проекта за 10 километровата стена, а не да затваря в затворите блогъри, изказали мнение срещу режима.

Снимки: Falastine Horra

Advertisements

3 responses to “Студенти към Амр Муса:Арабската лига ни предаде

  1. Bernard Sidi февруари 23, 2010 в 11:00 pm

    Границата между Египет и Газа е десетина километра. Египетския митничар и полицай е доволно корумпиран, съмнявам се стената да има 100% успех, но пак е крачка в правилната посока.

  2. Ruslan Trad февруари 23, 2010 в 11:51 pm

    Правилното е да падне правителството на Мубарак, той да бъде разстрелян, а стената да бъде замразена.

  3. Bernard Sidi февруари 24, 2010 в 1:10 am

    За по-голямата част от света Мубарак е удобен. За народа си – не. Това е. Факт е, че с този кур Египет си осигурява далеч по-спокойно съществуване.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: