Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Арестуват 11 души заради прекъсване на реч на израелски посланик

Единадесет души бяха арестувани в понеделник вечерта по време на лекция в Калифорнийския университет в Ървайн, където израелският посланик Майкъл Орен бе дошъл, за  да говори за връзката между САЩ и Израел. (университетът съобщи по-рано, че 12 са били арестувани.)

Орен е бил прекъснат 10 пъти в понеделник, докато се опитва да изкаже речта си пред 500 души в UCI. След 10-тото прекъсване, няколко десетки ученици, които се противопоставят на речта на Орен, стават и излизат на протест отвън, критикувайки връзките на САЩ с Израел и атаките на еврейската държава над Ивицата Газа.

Заради дързостта си, 11 души, които изявиха позицията си, бяха арестуани и все още някои от тях не са освободени. [повече]

Advertisements

16 responses to “Арестуват 11 души заради прекъсване на реч на израелски посланик

 1. Deni февруари 13, 2010 в 2:12 pm

  Ами да, така става в свободните страни. Като протестираш срещу когото не трябва и се озоваваш в затвора. И никой няма да си направи труда да обяснява как точно мирният протест нарушава закона.

 2. помак февруари 15, 2010 в 2:30 am

  Пиша ти, за да ти кажа, че нео-нацистите от Алтермедия са копирали поста ти.

  Същите националисти, които нападат и тероризират мюсюлманите в България нямат право да говорят в защита на репресираните палестинци.

  Тези извратеняци експлоатират нещастието на хората и борбите им, за да си правят пропаганда на неохитлеристките партии и организации.

  Израел и САЩ употребяват такива изроди (като тези от партията на Расате) за да дискредитират борбата за свобода на Палестина. На такива извратеняци не трябва да се позволява да говорят. Те са против всички.

  Против Израел са само защото са против евреите, те са антисемити и откачалки.

  Внимавай да не те ползват за интересите на тяхната крайно националистическа политическа партия. Не е редно да ги копират постовете на такова извратено място.

 3. Ruslan Trad февруари 15, 2010 в 1:57 pm

  Благодаря ти за съобщението!

 4. Bernard Sidi февруари 17, 2010 в 6:27 pm

  Заради дързостта си, 11 души, които изявиха позицията си, бяха арестуани и все още някои от тях не са освободени

  Източника на тази информация е един блог в интернет, западен, в общи линии повечето хора копират от него. Малка поправка – заради нарушавеното на реда тези студенти внимателно са съпроводени навън, задържани са в стая на университета за да не пречат на мероприятието, след края на речта са пуснати. Иначе, да – звучи по-сензационно, че са ги арестували, може би и в Гуантанамо са ги пратили. Щом е против Израел, всичко е добре дошло, нали това е логиката? Майната му на проверяването на източниците и подобни простотии, а?

  „…Не е редно да ги копират постовете на такова извратено място….“

  Има много статии на Руслан в алтермедия, с негово знание предполагам. Имаше и линк преди.

 5. Ruslan Trad февруари 17, 2010 в 10:42 pm

  Докажи,че е имало връзка:)

  И между другото, да, щом е срещу Израел е добре:)

 6. do ruslan февруари 19, 2010 в 5:19 pm

  „Има много статии на Руслан в алтермедия, с негово знание предполагам. Имаше и линк преди.“

  Руслан, мислиш ли, че съюзът с нацисти е окей стига да е против Израел?

  Аз мисля, че ако критиката на Израел се смеси с неофашистки хулигани реално това е про-Израел. Щото това е тезата точно на десните израелски националисти, че ако си против Израел си антисемит и клониш към фашизма.

  Разбира се по цял свят антисемитите и подобни гамени нямат място в движението за солидарност с палестниците. Но тук има много объркани хора и за това те питам.

  Не се сърди.

 7. Ruslan Trad февруари 19, 2010 в 8:31 pm

  Моето мнение смятам, че е станало ясно. За всеки случай написах това https://ruslantrad.wordpress.com/2010/02/19/za-altermedia/

 8. анонимен февруари 20, 2010 в 4:18 pm

  Плюс това какво значи против Израел и за Палестина?! Конфликта не е черно бял. Как и защо се стига до някакъв момент, анализът на историята, обективния анализ, помага, но няма значение колкото и да говорим за грешките допуснати от израелските правителства в миналото няма да помогне. За мемента и двете страни са загубили хора и сили във войните, промивани са от много страни с пропаганди и единственото решение е да има две държави. И двете страни трябва да направят териториални компромиси и да прекратят с амбициите. Да се признаят взаимно и чак тогава, когато мине известно време в мир, може да се говори за друго. В този смисъл има и палестински фанатици отричащи правото на съществуване на Израел, което също не е ок, не е редно и са вредни колкото и агресивните израелски политици с амбиции за експанзия. Алтермедия и читателите им копитарт статии критикуващи Израел, има и други случаи. Наистина обаче при тях не се касае за критика на държавната политика , а за още едно нещо с което могат да разпалват вражди и антисемитизъм.

 9. Ruslan Trad февруари 20, 2010 в 4:20 pm

  Палестина направи достатъчно компромиси с територии.Трябва да се вземе решение както са сега зечите, така да се установи мир.

 10. анонимен февруари 20, 2010 в 4:29 pm

  Аз също се интересувам от културата на Близкия Изток и съм забелязал в Балгария, неприятния факт, че за съжаление, покрай неофашизма, предразсъдъците към евреите, мюсюлманите, турците и арабите, които са от край време и често разпалвани наново, около тези теми се лепят психопати. Трудно ще срешнеш някои обективен или човек с истински интерес. Пълно е с хора чийто интерес е нездрав. Съветът ми е да не се доверяваш прекалено, на всеки, който ти се подмазва и иска „дебат“. За някои хора споменаването на араби и евреи най-вече, е като размаханата кърпа на тореадора за бика.

 11. анонимен февруари 20, 2010 в 4:30 pm

  Е, разбира се, сега Израел трябва да се изтегли. Става дума, че има хора, които въобще не желаят Израел, което също не е ок.

 12. Bernard Sidi февруари 20, 2010 в 9:00 pm

  „….Палестина направи достатъчно компромиси с територии.Трябва да се вземе решение както са сега зечите, така да се установи мир….“

  Няма такова нещо. Посочи ми нещо, което може да се нарече компромис, което е действащо, предложено и извърешно от ПА или Хамас? Няма такова нещо. Компромисите, за които говориш не са вземани с тяхно съгласие или решение. Те самите нищо не са направили.

  „…Е, разбира се, сега Израел трябва да се изтегли. Става дума, че има хора, които въобще не желаят Израел, което също не е ок…..“

  Моето мнение – това ще бъде грешка. Грешка беше изтеглянето през 2005 от Газа, и левите, и десните го осъзнаха. Имаше далеч по-добри алтернативи на плана на Шарон. Пример – плана на Либерман, който сега е третиран с далеч повече уважение от ляво и дясно. Заразлика отпреди 5 години. И е прав в това конкретно отношение – не трябва да е „земя за мир“, а „земя за земя, мир за мир“. Пък ако ще те да получат и два пъти повече територия.

 13. Ruslan Trad февруари 21, 2010 в 12:57 pm

  Не смяташ ли, че говориш малко нагло? Не стига, че повече от половината земя е в еврейски ръце, а има и претенции.Това е връх на наглостта!

 14. Bernard Sidi февруари 21, 2010 в 8:27 pm

  Не мисля, че е нагло. Би било добър контра аргумент – всички населени с араби територии отиват в арабска държава, а всички предимно с евреи – в Израел. Което ще рече даже Палестина да има повече територия. Нагло е да се иска независимост без да се предлага нищо. Мир е едно хубаво предложение, което никой не е предложил засега.

 15. Ruslan Trad февруари 21, 2010 в 9:13 pm

  Това означава, че половината Западен бряг също трябва да отиде към Израел, защото е пълно със заселници, които дори ти не харесваш. Неприемливо е.

 16. Bernard Sidi февруари 22, 2010 в 12:42 am

  Чак половината, далеч не, реално получават повече отколкото дават по този начин. Заселниците наистина са ми неприятни в болшенството си, мисля че е било грешка, че са ги пращали след 1967. В един идеален свят, ако има демократично и рационално палестинско правителство не виждам причина (освен може би икономическо-социална) да не се махнат тези хора от Западния Бряг, както бяха махнати от някои села там, от Газа и от Синай (пред ние с теб да се родим). Кофти за тях, но какво да се прави? Днес обаче ги зачитам като временен буфер и мисля, че може да се извлече полза от тяхното присъствие, като се регулират сериозно фанатиците между тях. Иначе ако можеш с магическа пръчица щях да залепя Газа за ЗБ, далеч по-лесно щеше да е тогава. 🙂

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: