Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Привет и от българската редакция на радио “Rofto”!

Излъчване: http://rofto.net/bg/

Ето, че и българската страница на международното радио “Рофто” започна да работи. Когато нещо потръгва, обикновено е трудно. Преди няколко месеца започна нелекият път да се осъществи този проект, който все по-бързо обикаля света и намира нови приятели.

Ето, че се постигна нещо голямо – за първи път ще има радио с онлайн излъчване, което ще предоставя нещо по-различно, като арабска музика, дискусии и т.н., свързано с арабския свят. Също така ще се обърне внимание на израело-палестинския конфликт, тъй като смятаме това, което се случва там за нещо важно, а международната общност  отдавна обръща внимание на този проблем.

Радиото е един онлайн проект на младежи от цял свят. Центърът е Палестина, избран нарочно, заради символът, който носи тази земя. Желанието ни за диалог е водещо. Ще се радваме, ако намерим приятели и в България.

Искрено се надяваме, че ще прекарате хубави и полезни мигове с нас, а арабската музика да ви накара да мечтаете.

Руслан Трад, координатор на радио “Rofto” , България

8 responses to “Привет и от българската редакция на радио “Rofto”!

 1. климатик февруари 12, 2010 в 11:22 am

  Всяко начало е трудно, но не и непостижимо! Успех!

 2. Bernard Sidi февруари 12, 2010 в 11:27 am

  Центърът е Палестина, избран нарочно, заради символът, който носи тази земя. Желанието ни за диалог е водещо.

  🙂 Айде сега.

 3. Ruslan Trad февруари 12, 2010 в 11:57 am

  Ами слушай радиото и ще разбереш дали казваме истина или не.

 4. knaf февруари 12, 2010 в 5:50 pm

  Защо отстъпките се очаква да бъдат все от едната страна?

 5. Ruslan Trad февруари 12, 2010 в 7:04 pm

  Не мога да разбера за коя от двете страни се говори, но не мисля,че палестинците трябва да правят повече компромиси.Направиха доста голям вече, какво още.

 6. Bernard Sidi февруари 13, 2010 в 3:18 am

  „….Не мога да разбера за коя от двете страни се говори, но не мисля,че палестинците трябва да правят повече компромиси.Направиха доста голям вече, какво още…..“

  Когато се каже „Израел направи …..“ или „Израел направи\не направи отстъпка по….“ е ясно за кого става дума – правителството на Израел. Властта се сменя, но правителството е едно. Когато се каже „палестинците“ това в повечето случаи не значи нищо. Едно радио, една медия, един вестник, това може и да изразява частично настронията на хиляди палестинци, даже милиони, даже и 99%. Но мнението на една или друга медия не е позицията на една или друга управляваща единица. И тъй като двунационалното решение се превърна в тринационално решение (де факто, не де юре), ситуацията става още по-мъглива. Ако под „палестинците“ се има предвид едно от двете правителства (не в 100% смисъл на думата), то тогава, не – не са направили достатъчно компромиси. Да не кажа никакви. Също е важно да се каже, че те не са в позиция да дават, те могат само да взимат. Това, което могат да правят е….да не правят нищо, което явно нямат намерение да „правят“. Под „не правят нищо“ очевидно не се има предвид да забравят идеята за втора независима Палестинска държава (или трета). Ситуацията в Палестина е такава, че всяко действие може да върви само към палестинска независимост. Това, което Израел е направил като компромис не може да се върне за съжаление. Ако палестинската власт(и) наистина се интересуваха от Палестинска държава и палестинския народ досега да има една цветуща република в Западния Бряг и Газа, даже със желаната столица. Без проблем. С граници, полиция, съд, правителство, избори, митница, икономика, индустрия, земеделия, фискална политика, може би даже и валута. Но благосъстояниета на палестинците очевидно е далеч в приоритетите на Хамас и Фатах.

 7. Ruslan Trad февруари 13, 2010 в 1:09 pm

  Стига си говорил глупости,моля те:)

 8. Bernard Sidi февруари 13, 2010 в 8:56 pm

  Твой е блога, братле, ти одобряваш дали нещо да излиза или не. 🙂 Колкото и да не ти харесва си е така.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: