Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Инициатива в Twitter-#Top50bg

От седмица или две в микроблог системата Twitter се ширеше една инициатива, която за часове прерастна в истинска туитър пандемия.

Блогъри от Йордания започнаха да публикуват в профилите си с таг #Top50JO съобщения,в които описват с няколко думи характерни неща за Йордания, които им харесват или предизвикват комична реакция в днешното общество. Така с лек хумор започна всичко, пренесло се и в други страни, като Ливан, Сирия, Египет. Тамошните блогъри копираха тази инициатива и започнаха да осмиват или популяризират характерни черти на обществото в своята страна.

Инициативата стана наистина популярна, като в резултат на това, йорданските блогъри направиха среща в столицата Аман, която бе отразена от медиите, включително CNN .

Та, на мен ми хрумна изведнъж да направим същото. Не защото е станало популярно и т.н., а защото е забавно! С таг #Top50bg  да обозначим съобщенията си, с които осмиваме или популяризираме неща от българското общество, които ни харесват или не, защото са вече комични. Ето например аз как започнах, а след мен се присъедини и Зак от pro.4life.

Надявам се, че няма да останете встрани от това и ще ке включите:) Идеята ми хрумна ей така, но се надявам да не остане на ниво „ей така“. В профила ми в Twitter продължавам с #Top50bg!

Update! Предлагам към инициативата с блог постове да се присъединят колегите блогъри Събина, Марфи, Петър Ванев, Ган, Нервната акула, Сандо и Графът 🙂 Ще се радвам да се включат!

Advertisements

4 responses to “Инициатива в Twitter-#Top50bg

 1. Сандо февруари 9, 2010 в 12:23 pm

  Готовос! Записах се в Туитър благодарение на теб и ще участвам активно в инициативата! Надявам се само идеята да не се прероди в хейтърска кампания…

 2. Ruslan Trad февруари 9, 2010 в 1:30 pm

  Благодаря ти,че се включи!

  Също се надявам да не стане такава кампания, но още е рано да се каже.

 3. Стоянов февруари 12, 2010 в 8:57 pm

  И аз се включих, дано наистина се получи интересно. 🙂

  До сега гледам повечето са отразили инициативата, отколкото да боцнат нещо „пиперливо“. 🙂

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: