Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Борисов в Тел Авив

Борисов посети мемориала за жертвите на Холокоста "Яд Вашем" в Ерусалим. Фотограф: Darren Whiteside

Прочетено в „Дневник“:

„От една страна това ще е добре за чуждестранния бизнес, а от друга плавно ще се настройват финансите на държавата и икономиката към тези условия“, каза Борисов, цитиран от БТА в коментар  на предложение за тази мярка, направено му от министър- председателя на Израел Бенямин Нетаняху.

Наистина ли, защото Нетаняху му е предложил ще направи промяната в ДДС? Не беше ли от по-рано тази идея за смекване на данък общ доход с 2%? Много интересно -друг премиер дава съвети на нашия как да си управлява държавата.

Българският министър-председател отбеляза след срещата, че неговият домакин е препоръчал ДДС да бъде намаляван плавно през годината, с половин процент, вместо това да стане с два процента през 2011, каквито са намеренията на българските финансисти. Това е начин страната и бизнесът да се справят по-успешно с кризата, според Бенямин Нетаняху, който е един от най-добрите финансисти, отбеляза Борисов.

Е, как няма да е един от най-добрите финансисти. Цялата политика на Нетаняху показва именно това. Да примем, че Борисов ще се учи от Израел ли? Ако е така, добре- важно е да се учиш от извора, както се казва.

„Израел е стратегически партньор от първостепенно значение за България в много области“, съобщи премиерът Борисов след среща с Нетаняху, цитиран от правителствената информационна служба. „Това, че правим връзки с нея не означава, че го правим за сметка на други държави“, каза Борисов и изрази надеждата, че близките отношения с много страни ще доведат до повече инвестиции и по-добри условия за пазара в България.

Моля ви се, как ще се отрази тази визита? За кои страни говорим-може би за близките посещения на арабски държавници в България? Колко хора знаят, че премиерът ни ще посети и Западния бряг. Не мисля, че са много. Освен това, разбира се, неговото посещение ще е ограничено, тъй като в Израел не искат Борисов да отиде и в Рамала. Предстоят срещи и с хора от арабски страни, вероятно затова Борисов бързо заявява, че се надява да не повлияе посещението му в Тел Авив на близките срещи. Спокойно, няма да повлияе. Защото Бойко Борисов е почетен председател на  Българо-Палестинското дружество. А, и това ли не се знае публично? Извинете ме. Как ли ще се отрази визитата му, обаче, на идеята за българо-арабски икономически форум?

Две от най-новите бронирани машини „Пустинни котки“, които България ще получи до края на март, бяха представени пред премиера Борисов в Ерусалим. Министърът на отбраната Николай Младенов отбеляза, цитиран от БТА, че предстои да бъдат доставени общо осем машини от двата представени вида. С придобиването на тази техника вече почти напълно ще отговаряме на стандарта на НАТО, за да сертифицираме ротата на „Военна полиция“ изцяло, каза Младенов.

Аха! Ето това е интересно. Получаваме нови машини, за да продължаваме фарса наречен „участие в НАТО“. Много добре, нека свободата тържествува! Хубаво посещение на кабинета Борисов в Тел Авив. Доказващо много мнения. Много въпроси, а малко отговори, наистина незадоволително.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: