Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Тоалетни страсти

Само аз ли виждам, че правителството ни вместо закони ражда бисери? Не, едва ли съм само аз. Всъщност интернет ври от изказвания на кабинета „Борисов“, някои от които ни карат искрено да се смеем. Няма да забравя въпроса в „Булевард България“ на Иван Бедров: Не се ли занимаваме само с глупости?, при което последва смях от мен и другия събеседник Християн Даскалов. Занимаваме се, какво друго да правим. Г-н Бедров най-добре го знае, сблъсква се с глупостите и техните автори всекидневно.

Вижте това например, изказано от министър  Желева в материал на в-к „Дневник“:

Желева беше попитана от журналисти дали е лобирала за партийния си пост по време на важното заседание на Алианса. Дипломати потвърдиха, че тя е провеждала „частни срещи“ в Постоянното представителство на България в ЕС докато в централата на НАТО външните министри са решавали ангажиментите на всяка страна в Афганистан.

„Участвах в абсолютно всички заседания в НАТО,“ заяви Желева, но не отрече също, че е била в другия край на Брюксел по време на срещата в Алианса. „Ходих до тоалетната няколко пъти и се срещнах с г-жа Клинтън и г-н Лавров,“ обясни тя, визирайки американския Държавен секретар и руския външен министър.

Смущава ме именно този непрофесионализъм, който лъха от нашия външен министър, изразяващ се в нейните изказвания. Румяна Желева е интелигентна жена, но не смятам, че е редно да говори по толкова открит начин. Сега, няколко точки ме смущават.

 1. Провеждала е „частни срещи“. Чакайте сега- с кого, кога? Защо е ясно- да лобира за нов пост. Но тези срещи се набиват все повече, когато прочетем следващата точка.
 2. Признава си, че е ходила няколко пъти до тоалетната и е видяла Лавров и г-жа Клинтън. Така -къде ги е видяла: в тоалетната? Ако е в там, означава, че е дамската, но какво прави г-н Лавров там? Ако пък ги е видяла покрай своите посещения до тоалетната, то явно говорим може би за ултра скорост. Ами ако са направили среща тримата в тоалетната? Предложението на denijane е, че Лавров и Клинтън са били в една тоалетна (а какво са правили там и в коя точно тоалетна …не знам). Явно така най-добре се обсъждат международните отношения.

Вече, освен да удря комунистите, като маче у дирек, правителството провежда срещи по разни брюкселски тоалетни. Освен, че се говори единствено за миналото, без да се гледа бъдещето, а още по-малко да се мисли за настоящето, друго какво правят управляващите?

Ако сме избрали този кабинет, за да ни говори колко лоши са комунистите, как кризата ни притиска и затова да резнем някое звено, да покажем постната пица и големия…на народа, да гледаме протоколни грешки и гафове в изказа, то явно не сме сбъркали. Именно това е правителството, което искахме.

Къде е сега Елена Джелепова, за да изобрази парламента, като тоалетна чиния…

2 responses to “Тоалетни страсти

 1. Pingback: Да си поговорим за Европейската Комисията « Just my blog

 2. Deni декември 5, 2009 в 9:40 pm

  Ами то да си стоят всички в тоалетната и да си говорят, няма лошо. По-лошото е, че не говорят по същество. Защото както и статията в днес.бг обяснява, такова поведение е против кодекса на ЕК. Вярно, новата комисия не е още одобрена от ЕП (мисля), но едва ли ще я върнат (въпреки че тайно се надявам да го направят). И какво излиза, новата евро комисарка е по-заинтересована от това да стане заместник-председател на ЕНП, отколкото да се подготвя за новата си служба. Забележете, в статията тя се оправдава „не проверих“. Ами то такава й е цялата работа. Но европейската комисия държи точно на правилата, за добро или зло. Тъй като тя не е на избираем пост, не може да си позволи да си прави каквото си иска, и после да се хили. Това е привилегия само на Берлускони.

  Много ме е яд на Румяна Желева. За пореден път се излага (румбата не я броя, защото ми хареса, въпреки че според мен не танцуваше тя), но този път не пред избирателите на супер-Бойко, а пред цяла Европа. Петни името на България дори преди да е започнала работата си. Като гледам тя изобщо и не смята да я започва, щом й е толкова зор да шефства в ЕНП. Но кой ще я замести, и ако от самото начало е била идеята тя да не става комисар, тогава защо прецакаха Меглена Кунева. Ако тя беше останала, можеше и да оставят да защитава потребителите и всички ние да сме една идея по-щастливи потребители и по-щастливи европейци.

  А въпросът в коя тоалетна са се срещали и дали е била женската остава отворен 🙂 Аз не бих била толкова сигурна. И г-жа Клинтън, и г-жа Желева са мъжки момичета. Пък г-н Лавров е без коментар както винаги 🙂

  П.С. Благодаря за цитатите, много мило.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: