Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Няколко инициативи, които може да следите

Hopenhagen

Това е инициатива за климатичните промени. Името й произлиза от датската столица Копенхаген, тъй като там ще се съберат лидери от 192 страни, които ще дискутират проблемите с промяната на климата в света. Организаторите се надяват това да е нова надежда за действие от страна на международната общност.

Самото движение е ново. Главна цел е до декември, когато ще е срещата на ООН за климатичните промени, да се достигне до възможно най-много хора от цял свят. До момента включилите се са над 400 000 души. В инициативата може да участва всеки, повече информация може да намерите на сайта на Hopenhagen. Посетете също и сайта, посветен на конференцията на ООН в Копенхаген.

Stop the Wall

Инициатива, свързана с незаконния строеж на ограничителна стена в Западния бряг на р.Йордан и Източен Йерусалим. Организаторите са палестинци и активисти от цял свят, които се борят за спирането на строежа на чекпойнтове, пропусквателни пунктове и нови блокове от стената. От страна на Израел това е предпазна мярка срещу „терористи“, за палестинците това е бариера, разделяща народа им. В момента един от организаторите е в затвор в Израел.

World AIDS day

Световния ден срещу СПИН се отбелязва всяка година на 1 декември. Целта на инициативата е да се постигне по-голяма осведоменост на хората за болестта, заболелите от нея и тяхната интеграция в обществото. Факт е, че има много проблеми, свързани със СПИН -от финансиране, до обществена нагласа. Дори в България, по думите на Жан-Люк Ромеро, има забрана за хора със СПИН да влизат в страната. Ако искате да научите повече за болестта, както и да се включите в тази инициатива, просто посетете сайта на World AIDS day.

България е наша

Инициатива на блогъри от България, които са се обединили зад общи цели. Според авторите на инициативата:

  • Ние заставаме с имената си зад следните искания:
  • – Настояваме за незабавни мерки срещу тоталната корупция, която разяжда страната ни и влошава живота на българите. Настояваме за прозрачност.
  • – Настояваме за спешни и категорични мерки по въпроса с образователната и здравната реформа в България.
  • – Настояваме институциите да започнат да отговарят за действията си пред гражданите на България. Настояваме за пряко гражданско участие и контрол при вземането на важни решения.

Може да видите и обществения договор на инициативата- тук.

Кариера в България

Една от най-хубавите инициативи за мен лично. Защо да работим навън, когато в България можем да успеем? Това е и мотото на инициативата. Според организаторите:

  • Кариера в България. Защо не?“ през месец септември 2008 година. Целта на инициативата е да запознае българите, следващи или завършили в чужбина с възможностите за кариерно развитие в България. Направихме това с надеждата, че все повече млади българи ще избират България за своята професионална реализация и все по-голяма част от бизнеса ще оценява качествата и уменията им.

Може да се присъедините, както в сайта, така и в страницата им във Facebook.

За да остане природа в България

Това е инициатива, имаща за цел да спомогне опазването на природното разнообразие в България. Лично аз подкрепям напълно това сдружение, защото проблемът със замърсяването и изчезването на видовете е належащ.

  • Обединихме усилията си в кампания „За да остане природа в България“. Нашата цел е да спрем загубата на природното богатство в България. Отправихме настоятелни предложения за конкретни и спешни действия към различните институции, отговорни за опазване на природата в страната. Предстоят ни срещи и разговори с министри и народни представители, заседания на комисии, пресконференции и обществени акции.

***

Това са само една част от инициативите, които подкрепям. Смятам да ви запозная с още кампании, тъй като смятам, че е важно да подкрепим хората, желаещи да променят нещо за по-добро. Само с пълна подкрепя ще има успех.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: