Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Започва Фестивал за документално кино „Един свят“

Фестивал за документално кино „Един свят“ започва утре(23.11.2009г.) с акция „ДОМИНО“
Подробности и програма на фимите можете да откриете на http://bgoneworld.org/

Ето, че дойде времето и на този фестивал. За мен е изключително приятно да кажа, че очакванията са големи, а филмите са добри.

Филмът „11-ят час”, продуциран от Леонардо Ди Каприо, с който се открива фестивала ЕДИН СВЯТ в 19 часа на 23 ноември, понеделник в Дом на киното, изследва как човечеството пагубно влияе на екосистемите на планетата, но в същото време показва какво може да се направи, за да я спасим.

50 водещи учени, мислители и лидери разискват във филма най-важните проблеми, пред които е изправена нашата планета и ние, хората. 11-ят час е последният момент, в който промяна все още е възможна. Ето защо – точно преди откриването на фестивала и прожекцията на филма ще има артистична-социална акция.

АКЦИЯ „Домино“ ще се проведе от 17.30 часа в понеделник 23.11 пред Дом на киното, преди прожекцията и е съвместна проява на Международен фестивал за документални филми, посветени на човешките права ЕДИН СВЯТ, Фабрика за идеи, Коалиция за Климата. Артистичната акция ще се опита да направи проблемът с промяната на климата виден за хората на улицата. Климатичните промени са въпрос, на който всеки един от нас е време да обърне внимание. И колкото са важни политиците за разбирането му, толкова са важни действията на всеки един човек.

Прожекциите на богатата филмова програма на фестивала ще се случат в Чешки център, Френски културен институт, Евро синема, Чайната на Бенковски, Червената къща и Артхостел. Докато се подготвя фестивалът „Цветята на Корана“, с удоволствие ще наблюдавам развитието на „Един свят“.

В програмата са включени прожекции за ученици в сутрешните часове, дискусии с образователна и обучителна цел, срещи с режисьори на филми, които за първи път ще бъдат показани в страната. Етно джаз концерт в Чешки център, One Giant Leap party в Чайната на Бенковски, изложба на Димитър Свиленов http://dimitar-svilenov.hit.bg/.

Може да се присъедините и в събитието във Facebook.

(По материали на „Един свят“)

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: