Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Не е ли безобразие управляващи да нарушават закона?

Заедно с Мариян Карагьозов много пъти сме обсъждали нередностите, които извършват управляващите, спрямо законите. Не става дума за днес или вчера или някоя партия. В миналата събота се разхождахме и той ми сподели история, която е станала в едно училище, а източникът няма да споделя, тъй като той пожела така.

Ето и самата случка(мерси, Марияне). В петък, 16 октомври, учениците, които са били тогава на смяна – деветите и дванадесетите класове от Втроа английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” са били събрани в мултимедийния кабинет на училището.
Пред тях в целия си блясък се появили член на Столичния общински съвет (СОС) от ГЕРБ, двама депутати от ГЕРБ и кандидатката на сетихте се коя партия за район „Илинден” – Веселинова. Това, че тя е на 28 и не може да управлява себе си, пък камо ли други хора, е едно на ръка. Пред учениците е била проведан политическа агитация.
Това е в грубо нарушение на действащото българско право, което забранява не само политическата агитация, но и всякаква политическа дейност в училищата!
Освен това флагрантно нарушение, членката на СОС от ГЕРБ, с характерната за цялата партия нечувствителност към по-фините нюанси в езика, призовала учениците да гласуват за кандидата на ГЕРБ, защото, естествено, че СОС щял да отпуска повече пари за районите, в които е спечелил техният кандидат.
Естествено, виновно е и училищното ръководство, но допускам, че те са били подложени на различни видове натиск. За мен по-големият виновник е политическата партия, извършили съответното закононарушение.
В такива случаи обикновено на дневен ред излизат две оправдания – „няма такова нещо” или „не сме знаели”. В случая и двете не важат.
Първо, няма как да няма такова нещо, като има десетки свидетели (вс пек, по 6 паралелки от 2 випуска). Имам (Мариян) на разположение и снимки от мобилни телефони на ученици.
Няма и как ръководстното на ПП ГЕРБ да не е знаело, защото става дума за 4 висши и средни партийни функционери – двама депутати, член на СОС и кандидат за кмет…
Какво да очакваме, когато управляващите нарушавата закона и се опитват да облъчват подрастващите?

Advertisements

2 responses to “Не е ли безобразие управляващи да нарушават закона?

  1. GaN октомври 21, 2009 в 10:34 am

    Това си е силно притеснително! Браво, че пишеш за случая!

  2. НЕДЕВА октомври 22, 2009 в 1:08 pm

    Видяхте ли ги „ЧЕСТНИТЕ КАЛУДКИ“! Всички са от един дол дренки, лошото е че тези са и некадърници и празнодумци!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: