Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Колко бежанци в дома в Бусманци трябва да починат, за да им се обърне внимание?

Вчера целият следобяд сирийското посолство се занимаваше с извънреден случай. Съвсем нарочно не писах веднага за случая, с цел да видя реакцията на медиите.

В дома за временно настаняване на бежанци  в Бусманци почина сирийски бежанец. Няколко дни подред той е искал лекарска помощ, която не му е била осигурена. Репортерът Антон Хекимян и операторът Критиян Иванов посетиха територията на бежанците в България, като установиха именно това нарушение.

Vodpod videos no longer available.

more about „bTV :: :: :: „, posted with vodpod

Смъртта на сириеца доведе до малък бунт , който не е единствен. Миналата година иракчани също се бяха надигнали, заради условията.Как живее един бежанец в България? Не се знае. Причината е, че живеят по 20 души в една стая с малки размери. Няма добри условия за майки с деца. Домът за временно настаняване в Бусманци е по-скоро затвор. А тези хора са избягали именно от мизерия, затвор, гонение. Бягат, за да се озоват в именно затвор. Много от тях нямат документи, какъвто е и случаят със сириеца, починал вчера. Държавата е длужна, по силата на подписаните от нея международни споразумения, да се грижи за бежанците и интеграцията им в обществото. Но това не се случва.

Това е домън за временно настаняване на бежанци в Бусманци. Прилича ли ви на дом? Снимка: в-к Дневник

Това е домън за временно настаняване на бежанци в Бусманци. Прилича ли ви на "дом"? Снимка: в-к "Дневник"

Как се живее с 20 души в една стая и защо беше нужно престоят в „Бусманци“ да бъде под зоркото око на жандармерията – гледайте утре в предаването „Тази сутрин“. Аз лично ще чакам с интерес, за да разбера какви ще са оправданията и колко още ще се замазва положението на бежанците в България. Междувременно смятам да следя случаите покрай Бусманци, защото изглежда никой не го прави.

Advertisements

9 responses to “Колко бежанци в дома в Бусманци трябва да починат, за да им се обърне внимание?

 1. Петко октомври 7, 2009 в 1:31 pm

  Никой не ги е канил тези бежанци в България! Има си закон и който идва незаконно през браздата, трябва да поседи в Бусманци докато го върнат на родното място. И ти ако се вмъкнеш така например в САЩ и те хванат и теб ще те изритат като мръсно коте (с двама мой приятели така се случи)!!!

 2. Ruslan Trad октомври 7, 2009 в 2:08 pm

  Ах, колко умно мнение, наистина 🙂

  „Никой не ги е канил тези бежанци в България!“

 3. ِAna Mincheva октомври 8, 2009 в 9:06 pm

  Лелеееееее!!! Ако беше само един – този , който е сътворил по-горния коментар- щях да си помисля, че в този ден някой го е ритнал отзад и той е имал нужда да си го изкара на някого… Но, не – има още шест твари, които са му вдигнали палец!!! Наистина ли, ама наистина, наистина смятате, че когато човек си е отишъл така нелепо, пак трябва да сипете омразата си?!

 4. Pingback: Priya Rai — красивые сиськи

 5. Весела октомври 11, 2009 в 4:29 pm

  „Никой не ги е канил тези бежанци в България! Има си закон и който идва незаконно през браздата, трябва да поседи в Бусманци докато го върнат на родното място.“

  Боже ,какви хора има …Не мога да повярвам ,че има толкова коравосърдечни и психичноболни хора:(

 6. Pingback: Мечтата да можеш да мечтаеш « Intidar| The Terrorist Blog!

 7. iva януари 6, 2010 в 12:28 pm

  „Никой не ги е канил тези бежанци в България! Има си закон и който идва незаконно през браздата, трябва да поседи в Бусманци докато го върнат на родното място.“

  Чудно ми е колко ли време по закон трябва да се държи един бежанец в затвор като Бусманци преди да го върнат в държавата му? Със сигурност не е с години. А там има хора които ги държат с години и ги прибиват от бой във всеки удобен случай.Какви са тези закони бе хора?Каква е тази държава,че да се гаври така с бежанците?Изтекли им визите, ами добре депортирайте ги обратно в тяхната държава без право да се върнат.Защо е нужно това расистко отношение към хората и това пребиване от бой?Ние българите не сме хора. Подиграват се на черната раса от Африка,че били маймуни,но са много пъти повече хора от нас самите, и по интелигентни мога да кажа със сигурност.Направо ме хваща срам, че съм българка.

 8. бай далай март 23, 2010 в 9:04 pm

  малко shameless self-promotion, но мисля, че е по темата и интересно: http://baidalai.org/?p=526

 9. channaouoi юли 9, 2010 в 11:32 am

  Благодаря на iva за коментара-всъщност истината е такава че всички се подиграват с черната раса в африка но тези хора са в пъти по-интелигентни и високо морални от нас за съжаление.Съпругът ми е арабин живее в Казабланка-Мароко.От 1 година чакаме за виза но ни беше отказвана такава вече 2 пъти без да ни бъде издаден документ за отказа или каквото и да било обяснение- това било тяхно право??? Ами какви са нашите права?Истината е че те нямат никакво основание за отказ но може би е по-добре така -виждайки какво се случва с имигрантите у нашата родина.Хора дошли тук от Египет съвсем законно развиващи сериозен бизнес у нас биват изпращани в Бусманци само защото някой иска да си присвои бизнеса му-както видяхме вчера във филма в шоуто на Слави.Гнус ме е от всичката паплач тук облечена във високи постове и празни приказки.Там се чувствам много по-добре по-уважавана и спокойна.Може би са ни направили услуга все пак с отказите си.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: