Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Уи лов гейс 18+

Израел доказва, че е страна, която може да измисля много интересни неща. Последната културна кампаня е насочена към международната гей общност. Смятате ли, че това е шега? Ще ви разочаровам.

Изглежда Израел забравя, че само доскоро имаше побой, дори убийство на гейове в Тел Авив. Още повече – третира ги, като втора ръка хора, като са атакувани постоянно от крайнодесните и религиозни фракции в страната. А сега подобна лицемерна кампания за запазване на образа на Израел.

Какъв образ!? На държавата, направила истински геноцид през XXI век и опитваща да убеди света, че всичко е наред?

Бизнесът си е бизнес. А сексът продава. Очевидно с порно може да се стигне далеч. В този филм (чийто трейлър може да видите по-долу) няма да бъдат представени международните престъпления, а красиви мъже, които са жадни за ласки на…други мъже. Филмът ще покаже една любов, която просто не съществува.

Тук може да прочетете повече. А сега да се насладим на новата пропагандна продукция:

Нека следващият филм да се казва „Грозни мъже“, в него могат да вземат участие:

Хер Кахана

Хер Либерман

Хер Марцел

Снимки от Desert Peace

Advertisements

15 responses to “Уи лов гейс 18+

 1. Лита септември 24, 2009 в 12:39 am

  да ти кажа, не съм добре запозната с проблема на гейовете в Израел, но у мен клипчето оставя впечатление, че всички мъже в Израел са гей, и даже, че в Израел няма други жители освен мъже-гей о.О

 2. Ruslan Trad септември 24, 2009 в 2:17 am

  Ами-и-и, аз няма да кажа мнение, че ще ме обвинят в антисемитизъм 😀

 3. Лита септември 24, 2009 в 2:33 am

  :DD прав си,
  ама пък мъжете в клипчето са готини..

 4. Ruslan Trad септември 24, 2009 в 3:01 am

  Тази преценка я оставям на жените 😛

 5. Bernard Sidi януари 26, 2010 в 1:28 am

  Хммм, в Израел гей-паради си има ежегодно, хер Кахане е мъртъв, а организацията му забранена. Гей организациите в Израел могат да спят спокойни – има гей паради, гей-заведения, гей-филми. Израел е първата страна в Азия, въвела закони против дискриминацията. Днес е една от малкото, в които правата им се защитават. В други близкоизточни държави обаче не само, че населението не приема гейовете, ами и е наказуемо със смърт двама мъже да се ********. В много държави, в които Исляма заема основна роля в законодателната система, хомосексуалните актове, употребяването на наркотици, извънбрачните връзки(не само сексуални) на жени, публичната употреба на алкохол и подобни могат да се наказват със смърт, в най-лошият случай могат да се заровят „провинилите се“ в дупка и да бъдат замервани с камъни докато умрат. Отнема понякога часове обаче. Пример

  Престъплението – пушене(не продаване) на марихуана.

  Странен начин да се критикува Израел – споменават се изолирани случаи, които се порицават сурово от страната, но не се споменават обобщенията. Не се споменават представителите на гей обществото във властта, медиите, филмовата индустрия, дори армията.

  Интересно защо не се споменава за практиките в редица ислямски държави – рязане на ръце на крадци, 99 удара с пръчка за жени, погледнали друг мъж, ирански, саудитски, йеменски, судански и други деца(под 18 год) биват екзекутирани за разни престъпления. Пример – 16-годишно иранско момиче, Атефах Сахалех, е обесена защото е спала с неженени мъже. Обесвания на хомосексуалисти също не са рядкост.

 6. knaf януари 26, 2010 в 2:07 pm

  Да пукна ако разбирам смисъла от подобен филм. Освен, че ми стана гнусно друго не разбрах.

 7. нямаНуждаОтПредставяне януари 26, 2010 в 4:38 pm

  За държава в която ,можеш да получиш гражданство ( ако не си евреин) , само ако си смениш религията но не и ако се родиш там някак това „е първата страна в Азия, въвела закони против дискриминацията“ ми звучи малко … хмм. Нямам нищо против гей , би и лесбо хората , но да има “ гей паради, гей-заведения, гей-филми“ ми идва в повечко,като оставам с надеждата да не пуснат и „гей“ понички за Ханука . Не е ли достатъчно просто всеки да има свободата да бъде какъвто иска , ако ще да се мисли за заека от „Ну погоди“ стига да не пречи на другите. Ок аз харесвам мъже и какво съм виновна ,че на някой здравеняк рус синеок и безкрайно секси му се вижда супер идея да се сношава със мъже (има такива да му се не види ) и да парадира с това ? Айде няма нужда , да си хване мирно и кротко пътя пък ако ще да се възбужда от слонове.
  “ В много държави, в които Исляма заема основна роля в законодателната система, хомосексуалните актове, употребяването на наркотици, извънбрачните връзки(не само сексуални) на жени, публичната употреба на алкохол и подобни могат да се наказват със смърт, в най-лошият случай могат да се заровят „провинилите се“ в дупка и да бъдат замервани с камъни докато умрат.“
  Не харесвам фанатичността и ескалацията на наказанията на тези неща ,но определено самото общество трябва да сложи някакви морални граници . Ако не беше крайността на наказанията – смърт ,побой с камшик, заравяне до врата и замеряне с камъни докато не умре ,наистина е по-добре да не се толерира пиянство , разврат ,наркотици , изневеряването ( кат се е полъгал да е мислил ) и т.н.
  Исляма като религия има няколко основни неща които я правят антихуманна и най-вече ислямските държави трябва да поработят в отношението си към жените. Те не са животни за разплод ,че да са безправни и да се сменят с още 2,3 . Това бих посочила като основен проблем , а че не дават да се пие алкохол и е позорно да се кръшка или дрогираш или да занимаваш обществото с сексуалните си предпочитания , понякога и в подробности кат наш Азис -се преглъща.

 8. Bernard Sidi януари 27, 2010 в 7:09 pm

  „…..За държава в която ,можеш да получиш гражданство ( ако не си евреин) , само ако си смениш религията но не и ако се родиш там….“

  Това пък откъде го реши? Има 1-1.5 милиона араби в Израел, преобладаващото мнозинство от които са мюсюлмани и граждани на държавата Израел. Единствената разлика(поне в законовия смисъл) между арабина и евреина в Израел е, че арабина не служи в армията. Тук трябва да уточня – палестинците не служат в армията, бедуините служат като доброволци(някои от тях), а по искане на собствената им общност друзите(също араби и мюсюлмани) служат задължително в армията. За друга разлика не се сещам – арабите гласуват, имат си 5-10 партии, 10% от депутатите в управлението са араби, имат си вестници и телевизии, арабския е официален език и се изучава и от еврейчетата в училищата и т.н.

  Колкото до религията – също леко измислено. Ако един тайландец, дарфурец, китаец или филипинец(които имат големи имигрантски общности в Израел) стои 5 години в държавата, няма провинения, пребиваването му е легално и т.н. може да подаде молба за гражданство. Никаква религия не му се изисква. Ако един етиопец изповядва юдаизма обаче(има много такива общности, които имат вековна юдеистка история) реши може да получи гражданство на базата на произхода си(което в случая е и етнически, и религиозин критерий).

  „….но да има “ гей паради, гей-заведения, гей-филми“ ми идва в повечко…“

  Парадите са нещо обществено, тъй че за тях мнението ти би имало значение ако имаше израелско гражданство. Дали харесваш обаче гей-заведения или гей-филми няма никакво значение, тук мнението ти може да е само лично. На мен също не ми харесват, но открих гениално решение……не гледам такива филми и не ходя в такива барове! 🙂 Ако искаш да знаеш, че в цялата ти страна няма такива барове и такива филми, подай молба за сомалийско, иранско, афганистанско или саудитско гражданство, там такива неща са забранени.

  „….но определено самото общество трябва да сложи някакви морални граници …“

  Съгласен съм – обществото, не държавата. Пиянството и наркотиците са освен всичко друго и социален проблем, понижават трудоспособността на човека, добре е да има различни програми, които да помагат на хората да спрат да пият(се боцкат). Изневярата по никакъв начин не влия е на държавата, съответно не би и трябвало да е нейна работа дали се случват такива неща.

  „….Исляма като религия има няколко основни неща които я правят антихуманна и най-вече ислямските държави трябва да поработят в отношението си към жените. …“

  Проблема никога не е в религията – самият Коран(като книга) никога не е удрял някого по главата докато пие бира, нали? Проблема идва от тези, които го интерпретират – няма грешен и правилен начин, има хуманен и нехуманен начин. Интерпретацията на Исляма в Саудистска Арабия, Иран и Сомалия е нехуманна. Библията също се е ползвала и се ползва за извинения да пребиеш или убиеш някого, това не значи, че всеки християнин или религията като цяло го изповядва\проповядва.

 9. нямаНуждаОтПредставяне януари 29, 2010 в 12:39 am

  Всъщност аз изобщо не визирах арабите , но след като зачекна темата какво равноправие виждаш в това – двама граждани , но единия да е лишен от дадено право заради етноса си ? Или гражданите са равноправни или не са .
  А ако гражданина на Израел- арабин има възможност да избира дали да ходи в казарма ,която обаче е задължителна за гражданина евреин – това е друго вече. Не съм запозната точно , затова давам две хипотези – в едната ситуация е едно , в другата друго.
  А аз иначе визирах именно тези малцинствени общности,които си посочил.
  Има хора които са отишли там , децата им са се родили там , минали са въпросните 5-6 години и нито те нито децата им имат гражданство. За съжаление въпросната правова опция е доста хипотетична , що се отнася ако се опре до реализирането и . Или поне това са моите лични впечатления.
  „Парадите са нещо обществено, тъй че за тях мнението ти би имало значение ако имаше израелско гражданство. “
  Хаха.. ако трябва да сме точни , нито твоето мнение , нито моето биха имали значение и не защото имаме или нямаме гражданство , а нищо не и не би зависило от него. Мнение -може да има всеки ,за всичко , но основание за заемане на дадена позиция по този обществен въпрос по-скоро е допустимо да имат освен хората които живеят там , онези които имат гражданство и тези които имат някаква родова връзка .
  „На мен също не ми харесват, но открих гениално решение……не гледам такива филми и не ходя в такива барове! “
  WoW впечатлена съм . Но ако оставим сарказма на страна не става дума в това просто да не ги посещаваш , а за самото афиширане.
  „Ако искаш да знаеш, че в цялата ти страна няма такива барове и такива филми, подай молба за сомалийско, иранско, афганистанско или саудитско гражданство, там такива неща са забранени.“
  Ха-ха , не смятам ,че Израел е по -достойна за уважение с афиширането на голямото си уважение и внимание към гей обществото . Хайде в Тел Авив – иди дойди , но в Йерусалим
  , извини ме но не съзирам къде точно трябва да се възхитя на хуманизма на евреите ?
  Нямам нищо против хората с нестандартна сексуална ориентация , но за мен Йерусалим е светиня и някак не ми се връзва подобен тип шествия там където Исус е носил кръста.
  Може да съм старомодна , моралистка , крайността и всякаква , но всяка жаба да си знае гьола.
  Що се отнася до съвета за саудитско и т.н. гражданство – всички смущения в третацията на подобни проблеми( педерастия , наркомания, алкохолизъм , обществена развратения която по цял ден се върти по каналите и вече се чудат кое къде ако го мушнат ще стане интересно и тем подобните вариации ) идват от ислямската призма през която се третират – нечовешките наказания – фанатични и крайности .
  Не обичам крайностите въпреки ,че понякога и аз самата в позицията си залитам на там , но в общественото пространство трябва да има баланс – не може да колим и бесим различните хора само защото са различни – да са живи и здрави и да си вървят по пътя , но и да ги толерираме като нещо по специално или дай сега да го ударим без правила – нали всеки има свобода . Да ама не – свободията не е свобода.Свободата е до там до където обществото трябва да се научи да приема различните и да ги възприема такива каквито са и всеки да има право да бъде какъвто се чувства , но има неща които са основи на живота – мъж – жена =деца , семейство , нормални неща чиито основи не мисля,че е необходимо да се разбиват в схващанията на обществото като толеранс към гей общностите ,че дори и да се узакони еднополови двойки да имат деца и .т.н. Линиите са мн. тънки , но все пак трябва да съществуват . От там на там вече го удряме на свободния – на някой му хрумва да да облече като животно и да се търка в друг облечен като животно ( не се плаши не е плод на мойте фантазии даваха го в една от серите на CSI Las Vegas) и хоп няма проблем прават се филми , заведения, събират се хора и се внедрява идеята ,че това е нормално , даже може и животинки парад да се спретне – но проблемо . За тва говорим – да правят каквото искат но да не настояват ,че е нормално и това различен не значи специален.

  Проблема никога не е в религията – самият Коран(като книга) никога не е удрял някого по главата докато пие бира, нали? Проблема идва от тези, които го интерпретират – няма грешен и правилен начин, има хуманен и нехуманен начин. Интерпретацията на Исляма в Саудистска Арабия, Иран и Сомалия е нехуманна. Библията също се е ползвала и се ползва за извинения да пребиеш или убиеш някого, това не значи, че всеки християнин или религията като цяло го изповядва\проповядва.

  Чакай , чакай – говориш за религията по принцип или по-специално и конкретно за исляма ?!
  Защото принципно си прав – интерпретацията на дадени религиозни схващания бива тълкувана по различни начини от различни хора . Но ако говорим за исляма , не знам дали Корана е халосал някой ,който си пийва похотливо бира , но като книга и основа на една религия съдържа текстове ,които дават право на правоверния (мюсюлманина) да убива неправоверни и неверници . Да се надяваме ,че мюсюлманите ще заложат на интерпретация стигайки до въпросните сури.Библията може и да може да се ползва за подобни извинения , но тя самата не дава и не съдържа в себе си основание за подобни деяния . Надявам се че си достатъчно умен за да доловиш разликата .

 10. Bernard Sidi януари 31, 2010 в 4:55 pm

  „…двама граждани , но единия да е лишен от дадено право заради етноса си ? Или гражданите са равноправни или не са….“ .

  Еми, би било лошо, но разликата между арабите е евреите, граждани на държавата Израел, се изразява не в права, а в задължения. Палестинците, както и евреите, граждани на Израел, имат право да работят, да имат собственост, да се кандидатират за политически пост, да гласуват, да издават медии на собствения си език, да имат телевизии на собствения си език (впрочем, арабския е официален език в Израел), да изповядват религията си и т.н. Освен медиите, които споменах, има и 10% арабски депутати в Кнесета. И други подобни примери. Евреите и друзите (араби) имат повече задължения от палестинците (също араби) – длъжни са да служат в армията. Палестинеца по разбираеми причини не е длъжен. Бедуини често отиват доброволци. Та накратко това са разликите – в задълженията. Никъде не се казва, че гражданските права включват задължителна военна служба, нали?

  „…Има хора които са отишли там , децата им са се родили там , минали са въпросните 5-6 години и нито те нито децата им имат гражданство. ….“

  Еми, естествено, че има. Коя нормална държава дава гражданство на всеки, който го поиска? Със сигурност не САЩ, Израел, Германия, Обединените Арабски Емирства и други. Отделните държави вече си имат обаче отделен принцип за гражданство – ако се родиш в САЩ получаваш американско гражданство. Ако се родиш в Израел, но родителите ти нямат израелско гражданство това не ти дава автоматично паспорт. Това са различни принципи в правото, 100 страни използват единия, 100 страни другият. Има 10 начина да получиш паспорт. И естествено, че евреинът отишъл в Израел ще получи паспорт по-лесно от египтянина отишъл в Израел. Евреинът ще го получи веднага, а египтянинът най-вероятно няма да го получи. Не виждам нищо странно в това.

  „…Хаха.. ако трябва да сме точни , нито твоето мнение , нито моето биха имали значение и не защото имаме или нямаме гражданство , а нищо не и не би зависило от него…..“

  Ако бяхме израелски граждани и не искахме гей паради, можехме да гласувам за партия, в чиято платформа се споменава забраната на гей парадите. Ако тази партия не влезе във властта….такъв е животът, волята на народа, демокрация и бла-бла-бла.

  „…Но ако оставим сарказма на страна не става дума в това просто да не ги посещаваш , а за самото афиширане…..“

  Не съм виждал много афиширане на гей барове. Но ако афишираш един гейски филм, без да афищираш гейското в него, това не афиширане на хомосексуална ориантация. Но ако забраниш афиширането на обратната ориентация, следва да забраниш и афиширането на нормалната ориентация. Тоест – ще спрат да ни радвад едрогърди каки от тук и там. 🙂

  „…но в Йерусалим
  , извини ме но не съзирам къде точно трябва да се възхитя на хуманизма на евреите ?….“

  В Йерусалим са ненормални половината! 😀 Там не е място за гей паради.

  „…Що се отнася до съвета за саудитско и т.н. гражданство – всички смущения в третацията на подобни проблеми( педерастия , наркомания, алкохолизъм , ….“

  Наркоманията е проблем, алкохолизма е проблем, „педерастията“ не виждам какъв проблем е, тези хора са трудоспособни и давът своя принос в обществото. Това какво обичат да **** си е тяхна работа, не влияе на нацията, не понижава приноса и трудоспособността им.

  „…мъж – жена =деца , семейство , нормални неща чиито основи не мисля,че е необходимо да се разбиват в схващанията на обществото като толеранс към гей общностите ,че дори и да се узакони еднополови двойки да имат деца и .т.н….“

  Не мисля, че трябва да се разбиват, но това е деликатна тема, по която не искам да давам коментар, не съм и компетентен. Това си е вече работа на психолози и социални работници, аз нямам ясно мнение.

  „….От там на там вече го удряме на свободния – на някой му хрумва да да облече като животно и да се търка в друг облечен като животно…“

  Не знам какво е това, не бих и искал 😀 Но не работа на държавата да определя кое е нормално и кое не, стига „нещото“ под въпрос да не влияе на другите. Тоест – прави си каквото искаш, но ако си опасен за себе си и околните и имаш психическо заболяване…..

  „…Библията може и да може да се ползва за подобни извинения , но тя самата не дава и не съдържа в себе си основание за подобни деяния . Надявам се че си достатъчно умен за да доловиш разликата …..“

  Съгласен съм с теб, но от уважение към хората, които интерпретират „спорните“ твърдения по хуманен начин, не обичам да говоря на тази тема. Моето лично мнение е, че в Корана има всичко – убивай, никога не убивай. Но нито на държава, нито на обществото е работа да се бърка изобщо в теологията. Ако тази теология стигне доттам, че казва „Смърт за неверниците, убийте неверниците“ тогава вече е работа и на държавата, и на обществото. Според мен хора, проповядващи радикален, войнствен, агресивен Ислям трябва да се затварят или обесват. Същото важи и за равини и попове, които проповядват такива неща. Пример – раби Меир Кахане. Добре, че го гръмнаха, направил е добри неща като млад, но после е изперкал и е станал расист и ксенофоб, примесено с религиозен фундаментализъм. А ако искаме да видим как християни подтикват към насилие, можем да се обърнем към САЩ, в частност Тексас, Алабама, Луизиана, Мисисипи и подобни. Там ги има същите малоумници.

  „…….“

  „…….“

 11. нямаНуждаОтПредставяне февруари 1, 2010 в 1:10 am

  „Еми, би било лошо, но разликата между арабите е евреите, граждани на държавата Израел, се изразява не в права, а в задължения.

  Всъщност равноправието се изразява в равни права и задължения . И след като едното куца още ли говорим за равноправие?
  Има деление и това е ясно.
  Много мразя да се изкарват нещата такива каквито не са . Израел е демократичен ала бала . Ок може да се опитва но арабите са дискриминирани най-малкото в общественото мислене – и няма как предвид вечния конфликт , но да се правим на по демократични от колкото всъщност сме – айде нЕма нужда!
  Хамас било управия – мижи да те лажем . Хамас е самоубийството на палестинският народ и е срам ,че няма никоя арабска държава да и пука толкова ,че да се намеси по АДЕКВАТЕН начин , в подкрепа на именно онези неща за които умело пред света тъжат , като стане белята.
  И тук не става дума дали палестинеца може да ходи казарма или не , въпроса е принципен Израел има кирливи ризи – арабите също. Може би са си взаимното наказание . А за палестинците и казармата – щеше да е „демократично“ ако беше по желание , до колкото разбирам – не е по желание , а им е забранено…(поправи ако бъркам)

  „Еми, естествено, че има. Коя нормална държава дава гражданство на всеки, който го поиска? “
  Тук това „всеки“ само нещо не ми харесва. Разбирам аз ако нямах нищо общо с Израел – да отида и да искам , видиш ли и да тропам с крак- искаааамммм. Тогава да .
  Но става дума за хора които са установили някакъв живот там и то примерно над 5,6,7 години , има такива които живеят 15 и са създали и семейства
  и нямат гражданство. За това иде реч. Много ще се радвам да се запозная с хора , които са взели гражданство без да са евреи и без да са си сменяли религията. Дори ще ми е интересно да ми покажеш пример.

  „И естествено, че евреинът отишъл в Израел ще получи паспорт по-лесно от египтянина отишъл в Израел.“
  Е това си е чист и гол факт.Друг е въпроса колко истински евреи са останали в смисъл чисти – без примеси някъде по родословието .

  „Ако бяхме израелски граждани и не искахме гей паради, можехме да гласувам за партия, в чиято платформа се споменава забраната на гей парадите. Ако тази партия не влезе във властта….такъв е животът, волята на народа, демокрация и бла-бла-бла.“
  Хаха… „ти върви ,аз ще дойда“ … да не мислиш ,че живеем във време където наистина „ако искахме, можехме “ … накрая винаги се опира до „бла-бла“ …демокрация!

  „Не съм виждал много афиширане на гей барове. Но ако афишираш един гейски филм, без да афищираш гейското в него, това не афиширане на хомосексуална ориантация. Но ако забраниш афиширането на обратната ориентация, следва да забраниш и афиширането на нормалната ориентация. Тоест – ще спрат да ни радвад едрогърди каки от тук и там. :)“

  Не става дума някой да забранява и да одобрява . Нека има най-различни филми – нямам проблем , има гейове – нямам проблем -всеки е свободен да решава сам за себе си ,но самият факт на афиширане ме дразни . Бях го казала по-горе ще го кажа и пак – обратен не значи специален .
  А за едрогърдите каки , понеже се чувствам лично засегната – няма как да се забранят ,защото акцента на провокация не е просто секс , а ориентация и след като прилагателното към едното е „обратна“ а към другото „нормална“ колкото и да се опитваме , няма да има знак за равенство .

  „В Йерусалим са ненормални половината! 😀 Там не е място за гей паради.“
  Не е място за гей паради , не защото са ненормални – а защото за милиарди хора това е свято място и след като жабите не си знаят гьола , май трябва някой да им го покаже . А що се отнася до психическото състояние на хората там – може би да , може би верно са ненормални щом са го позволили.

  “ Наркоманията е проблем, алкохолизма е проблем, „педерастията“ не виждам какъв проблем е, тези хора са трудоспособни и давът своя принос в обществото. Това какво обичат да **** си е тяхна работа, не влияе на нацията, не понижава приноса и трудоспособността им.“
  Да може би би „проблем “ не е точната дума. Но предполагам развитието на обществото не се формира само до „трудоспособността им “ .
  Определено обаче влияе на естествения прираст ;]

  „Не мисля, че трябва да се разбиват, но това е деликатна тема, по която не искам да давам коментар, не съм и компетентен. Това си е вече работа на психолози и социални работници, аз нямам ясно мнение. “
  Деликатна тема по която трябва да се говори без „обратни “ фатки. Това е нормалното развитие на обществото – мъж + жена = дете, когато се създаде дете от двама еднополови човека в резултат на половото сношение по между ми , а не от леля спринцовка или ‘утроба под наем“ – тогава и това – двама човека от един пол да отглеждат дете и то под кодово име “ семейство- тип мама татко и аз “ ще има основание да се обсъжда за нещо допустимо и можещо да се нарече нормално.

  „Не знам какво е това, не бих и искал 😀 Но не работа на държавата да определя кое е нормално и кое не, стига „нещото“ под въпрос да не влияе на другите. “
  Напротив, точно е работа на „държавата“ ако под „държава“ визираме общество. . Мислиш ли ,че аналните истории на Азис не са се отразили на децата които го харесват , а има предполагам такива и под 10?! … Хората носят отговорност как влияят , особено медийните личности ,а обществото е органът който поставя границите.
  Освен ако е наистина „общество от парцали и безкрайни скандали , в които са намесени все същите педали „….
  А що се отнася до “ държава“ като „закон“ – тогава наистина на държавата не и е работа да „определя“ кое е нормално – нито да забранява , нито да го позволява.

  „Съгласен съм с теб, но от уважение към хората, които интерпретират „спорните“ твърдения по хуманен начин, не обичам да говоря на тази тема. Моето лично мнение е, че в Корана има всичко – убивай, никога не убивай. Но нито на държава, нито на обществото е работа да се бърка изобщо в теологията. Ако тази теология стигне доттам, че казва „Смърт за неверниците, убийте неверниците“ тогава вече е работа и на държавата, и на обществото. Според мен хора, проповядващи радикален, войнствен, агресивен Ислям трябва да се затварят или обесват. Същото важи и за равини и попове, които проповядват такива неща. Пример – раби Меир Кахане. Добре, че го гръмнаха, направил е добри неща като млад, но после е изперкал и е станал расист и ксенофоб, примесено с религиозен фундаментализъм. А ако искаме да видим как християни подтикват към насилие, можем да се обърнем към САЩ, в частност Тексас, Алабама, Луизиана, Мисисипи и подобни. Там ги има същите малоумници.“

  Мой ред е да кажа – съгласна съм с теб. Но ние не говорим просто за „интерпретация на религиозни схващания“ , а дали дадената религия оправдава и и дава ясна предпоставка за подобен вид действия.

 12. Bernard Sidi февруари 2, 2010 в 4:07 am

  „…А за палестинците и казармата – щеше да е „демократично“ ако беше по желание , до колкото разбирам – не е по желание , а им е забранено…(поправи ако бъркам)….“

  Eми, бъркаш. Не са длъжни, но някои от тях (много, много малко) отиват като доброволци. Не само бедуини като Абд ал-Мажид Хидр, ами и палестински араби (т.нар. израелски араби). Не си наясно просто със специфичната обстановка в Израел – за военна служба се прави етнически и религиозин профил. Някои евреи от някои секти не ги приемат в армията. Прави се и справка в какви организации си членувал. Това не българската армия, където е гордост да се измъкнеш от военна служба, а и да отидеше а загуба на време.

  „…Но става дума за хора които са установили някакъв живот там и то примерно над 5,6,7 години , има такива които живеят 15 и са създали и семейства
  и нямат гражданство. За това иде реч…..“

  Откъде да знам защо нямат гражданство някакви измислени или хипотетични хора. Има си конкретни случаи, конкретни решения, имиграционната политика на Израел не е много странна. Да не мислиш, че повечето българи, които са в САЩ са американски граждани?

  „…Всъщност равноправието се изразява в равни права и задължения . И след като едното куца още ли говорим за равноправие?….“

  Хахаха, добре, айде Израел не е демократична държава защото не разрешава на арабите да служат в армията. Първо – никой не им забраняма, има доброволци. Просто не ги задължават. А ако това ти е довода… 🙂 , стига глупости, колко палестинци се натискат да служат в ИДФ?

  „…Много мразя да се изкарват нещата такива каквито не са . Израел е демократичен ала бала . Ок може да се опитва но арабите са дискриминирани най-малкото в общественото мислене….“

  Това е вярно, е и? В общественото мислене на българите няма ли дискриминация към циганите? В Швейцария сред местното население няма ли анти-арабски и анти-негърски настроения? Всички бели ли в САЩ обичат черните? В Белгия арабите не са ли презирани от голяма част от валонците и фламандците? Аз ти казвам, че Израел е демократична държава, ти ми казваш, че не е утопия. Еми, не е. 🙂

  „…. Хамас е самоубийството на палестинският народ и е срам ,че няма никоя арабска държава да и пука толкова ,че да се намеси по АДЕКВАТЕН начин , в подкрепа на именно онези неща за които умело пред света тъжат , като стане белята….“

  След като сме тръгнали да говорим общи приказки – палестински проблем нямаше да има ако арабските държави не бяха агресивни. Ако не бяха водили войни през 1948, 1956, 1967 и 1973, тогава нямаше да има бежанци, нямаше да има Черния Септември в Йордания, нямаше палестинците да направят автоономия в Южен Ливан, нямаше Израел след това да срине този южен Ливан и т.н.

  „…. Израел има кирливи ризи – арабите също….“

  Аз за утопии не съм говорил. Израел има къде да се критикува, аз го правя често, не мисля, че не си наясно с естеството на реалната критика.

 13. Bernard Sidi февруари 2, 2010 в 4:11 am

  „…които са взели гражданство без да са евреи и без да са си сменяли религията….“

  haaretz com-hasen-spages-901138.html
  Както България приема бежанци от Ирак, Афганистан, Иран и Армения, така и Израел приема бежанци от Дарфур (част от арабски Судан), Виетнам и т.н. На някои от тях се дава гражданство.

  allbusiness com-middle-east-israel-193443-1.html (SPACE e точка, „-“ е „/“, бъгват ми се линковете)
  Неевреи служили в армията като доброволци също получават гражданство.

  А ако си живял 5,10, 15 години може и да получиш без да си служил в армията или да си бежанец. Стига да има смисъл да получиш, тоест властите да преценят така. Не забравяй, че има и такова нещо като постоянно пребиваващ чужденец. Може да прави всичко, но не и да гласува. Както в България – има много руснаци, които имат само руско гражданство, но разликите между нас и тях е, че те не гласуват е не ходят в казармата. Други разлики НЯМА.

 14. климатици февруари 2, 2010 в 4:20 pm

  По отношение на хомосексуалността на хората (мъже, жени няма значние) не разбирам защо трябва да се съдят като втора ръка хора, да се гонят, да се бият и не знам още какво.. Не съм хомосексуален но пък и не ми пречат хората с обратна сексуална ориентация, това си е лично тяхно право на избор. Все едно да нямаш избор какво да облечеш или да нямаш избор къде да отидеш за да си починеш (при нормални условия говоря). Все едно че приемаме за даденост това че трябва да облечем вълнен пуловер и нямаме право на памучен примерно, еми не ми се вижда нормално. На мен не ми пречат и не виждам защо трябва да са отритнати от обществото…

 15. Bernard Sidi февруари 3, 2010 в 12:44 am

  „…Е това си е чист и гол факт.Друг е въпроса колко истински евреи са останали в смисъл чисти – без примеси някъде по родословието …..“

  Евреин според закона не само етнически критерий, а и религиозен. Пример http://nazret.com/blog/media/ethio_israeli.jpg
  Също, ако сега ти минеш през всичките религиозни ритуали взимаш автоматично израелски паспорт щом стъпиш на израелска почва. А това за родословието – трябва да го докажеш. И не се иска „чисто“ родословно дърво, само от семитска кръв – това не е Германия през 30-те години. Можеш да си 1\16 етнически евреин и 15\16 китаец. Може и да си 100% евреин, но видимо да приличаш на всеки друг китаец (расово да си монголоиден). Иначе всяка държава има подобни закони, влючително и България (македонските и молдовските българи примерно).

  „…Хаха… „ти върви ,аз ще дойда“ … да не мислиш ,че живеем във време където наистина „ако искахме, можехме “ … накрая винаги се опира до „бла-бла“ …демокрация!…“
  Първо – това, че това е малко вероятно да стане произлиза от факта, че повечето хора не биха заели такава позиция. А е демокрация – диктатура на мнозинството над малцинството. Второ – има все пак примери, в които страната забранява парадите, често не е централната власт, а местната (общината).

  „…но самият факт на афиширане ме дразни . Бях го казала по-горе ще го кажа и пак – обратен не значи специален ….“

  Хубаво, аз какво да направя като те дразни, девойко? 🙂

  „…а ориентация и след като прилагателното към едното е „обратна“ а към другото „нормална“ колкото и да се опитваме , няма да има знак за равенство ….“

  Eдрогърдите каки радват както мен, така и българските лесбийки. А яките, мускулести Марлборо мъжаги по плакатите и билбордовете радват както теб (предполагам 🙂 ), така и по-нежните мъже 🙂 Все пак не става дума за плакат, в който се ****, а просто има разголен мъж или жена. Едрогърдата кака всъщност може и да е лесбийка, демек натрапва лесбийската ориентация на минаващите жени. 🙂

  „…А що се отнася до психическото състояние на хората там – може би да , може би верно са ненормални щом са го позволили….“

  Че са ненормални, ненормални са, но да не мислиш, че този парад минава през Стената на Плача или край ал-Акса? 🙂

  „…Определено обаче влияе на естествения прираст ;]…“

  Не виждам как. Това дали те показват, че са гейове или не, не ги кара да оплождат жените на улицата. Гейове е имало винаги, но надали преди 100 години се е отчилао това като голям проблем в демографията. Но ти какво предлагаш – правителството да ги прибере, да ги настани в специализиран заведения и да ги „излекува“? Тази тема доста се разтегли обаче. 🙂

  „…Напротив, точно е работа на „държавата“ ако под „държава“ визираме общество. . …“

  Хахахахах! А под общество тогава какво визираме? Аз изрично разделих в коментарите си тези две понятия. Да, обществото да се занимава, държавата – не, ОК.

  „… Мислиш ли ,че аналните истории на Азис не са се отразили на децата които го харесват , а има предполагам такива и под 10?!…“

  От една тема скачаш в друга, говорихме ИЗОБЩО за обратната ориентация, а сега скачаш на крайната и извратена, афишна форма. Еми, порното, което гледат също ги е афектирало, на 10 години имат влечения, които обикновено преди това са имали по-късно. Това е друго обаче. Аз съм съгласен да се премахне всякакъв директно сексуален материал от улиците. Тоест да има едрогърди каки, но не и едрогърди каки, които се целуват (което би ми харесвало, но благото на младежта е по-важно 😀 ). Но махаш и двете, не избирателно. Ако се замислиш – децата гледат повече вестници като Чук Чук по павилионите и картинките им, отколкото наш Азисчо.

  „…Мой ред е да кажа – съгласна съм с теб. Но ние не говорим просто за „интерпретация на религиозни схващания“ , а дали дадената религия оправдава и и дава ясна предпоставка за подобен вид действия….“

  Ако си религиозна може би има по-голямо значение за теб. Аз съм атеист и за мен е важен крайния резултат – има ли ги или ги няма тези хора, какво правят, как това се отразява на околните. За нерелигиозен човек е малък интереса към това дали едно арабско камикадзе е оправдано от теологията или не. Мен ме интересува, че той си вярва, че върши божието дел и ЧЕ ГО ВЪРШИ.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: