Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Counter-terrorism, No thanks!

Малко след 1:30 сутринта, израелски сили нахлуват отново в селището Билин. Влизат в къщата на Абдуллах Махмуд Абурахма в опит да го арестуват. За щастие той не е в дома си. Палестински и международни активисти се намесват, за да помогнат, като с това си спечелват заплаха за арест, освен ако не се мръднат назад и да оставят войниците да си вършат работата.

Войниците разбиват врати и ключалки, за да влязат в къщата, но не успяват да арестуват търсените от тях палестинци. Всичко това е заснето с камерата на един от международните активисти, видеото може да видите по-долу.

Vodpod videos no longer available.

Пристигат пет военни джипа. Извън къщата, езин палестински активист, Имад Бурнат, снима с камера и е бутнат на земята, след което войник чупи устройството. Хамда Абурахма и други палестински журналисти са заплашени с арест, освен ако не спрат да снимат. В последствие друг активист, Ашраф Абурахма, е ударен с пистолет в дясната ръка.

Израелските сили влизат в още няколко сили, като съобщават, че докато не намерят Абдуллах Абурахма, селото е под техен контрол. Иззимат палестински знамена, лозунги и плакати, използвани по време на протести.

Абдуллах Абурахма се обърна за помощ към международни организации за защита правата на човека, за да обърнат внимание на тези среднощни атаки в Билин, както и да се позвлят демонстрациите срещу окупационата политика, които са легални по закон.

Advertisements

One response to “Counter-terrorism, No thanks!

  1. Pingback: Counter-terrorism, No thanks!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: