Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Направи си дюнер вкъщи

Приятелят ми Кинан Жаржус ме подсети, че може да се направиш домашен дюнер, когато те мързи да отидеш до заведение. Е, ето как става това:

  • купувате си добре обработено, счукано месо. Ако не можете сами да си го счукате -кажете на месар да го направи, все пак ръцете ви трябват!

by Kinan Jarjous

by Kinan Jarjous

  • трябва да е тънко обработено
  • нарежете месото с много остър нож на тънки филийки
by Kinan Jarjous

by Kinan Jarjous

  • нарежете люк и чесън на много малки парченца, ако не можете вие, ползвайте миксер за целта
  • сложете лука и чесъна върху месото; ако имате черен пипер, поръсете месото и смесете добре; стават и смесени подправки (вместо черен пипер), но трябва да сте сигурни какъв вкус ще се получи; затова просто сложете черен пипер

by Kinan Jarjous

by Kinan Jarjous

  • уверете се, че подправките (лук, чесън, пипер) са сложени равномерно по месото
  • сега изсипете оцет в съда с месото и миксирайте; уверете се, че има достатъчно оцет, за да покрие 3/4 от съдържанието; обикновено 100-125 мл. трябва да стигнат
  • сега, след като месото е добре напоено със съставките, слагате в хладилника; на следващия ден го извадете (ако искате да е още по-вкусно на втория ден); в тиган сложете малко олио и оцет, ако желаете
  • пържите, докато оцетът не се изпари напълно; някои харесват месото по-изпържено, други не -това решете вие

by Kinan Jarjous

by Kinan Jarjous

  • след това върху арабски хляб (който може да закупите от всеки арабски магазин и най-вече фурната на Цариградско шосе Ботевградско шосе 46), може да сложите малко от марината, две лъжици тахан (или сос, който ви допада, чеснов примерно), домати и каквото още желаете

by Kinan Jarjous

by Kinan Jarjous

  • сложете от месото в хляба, затворете сандвича (както го завиват в дюнерджийниците); сложете на скара сандвичите и хапвайте за мое здраве!
by Kinan Jarjous

by Kinan Jarjous

7 responses to “Направи си дюнер вкъщи

  1. Pingback: Sham: Направи си дюнер вкъщи - edno23.com

  2. Лита септември 15, 2009 в 4:06 pm

    много полезно🙂 задължително ще си направя🙂
    а можеш ли да дадеш рецепта за чесновия сос?

  3. Ruslan Trad септември 15, 2009 в 9:00 pm

    Като цяло основната съставка е чесън, тахан. Повече не знам, всеки слага свои съставки🙂

  4. Bobi октомври 29, 2009 в 4:41 am

    Добре а защо се слага оцет в месото да кисне….Вкуса ли му оправя или за друго се слага???

  5. Ruslan Trad октомври 29, 2009 в 12:47 pm

    Заради вкуса е, това е марината🙂

  6. Nikolai септември 7, 2010 в 10:20 am

    Много полезно няма що от каде да намеря арабски магазин бе ????? кои ще го чака 2 дена това месо като се прибера от работа те първа трябва да намеря арабски магазин да чакам месото 2 дена ще умра бе човек😀 затова по добре да дам 5лв и да си купа !

  7. Ruslan Trad септември 7, 2010 в 11:13 am

    Ами това е все пак за любители:)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: