Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Мамо, виж как мразя арабите

На видео, заснето през август 2008, млад палестинец е заставен от гранични израелски полицаи да се удря сам и да казва на арабски: „Обичам те, гранична полиция! Майната ти, Палестина!“. Тогава клипът бе качен в YouTube именно от полицаи.

Vodpod videos no longer available.

На друго видео палестинец пее на иврит „Един хумус и един фул (типични арабски ястия), обичам те гранична полиция!“, а полицаите ръкопляскат. На всички клипове лицата на заснемащите не се виждат, заради фактът, че това, което правят е противозаконно.

Случаите на расизъм в Израел не са единични. Според вестник Haaretz и президентът на Асоциацията за граждански права в Израел Сами Майкъл, расизмът в Израел достига нови висоти, което всъщност пречи на развитието на гражданското общество в страната. Според анкета на YnetNews, 81% от евреите подкрепят подобни расистки действия, 10% се противопоставят, а 9% се отказват да споделят мнение.

Advertisements

One response to “Мамо, виж как мразя арабите

  1. август 25, 2009 в 7:23 pm

    Такива които се гаврат с хората съм сигурна ,че имат запазено място в ада. Например ставали сме свидетели за гавра на еврейски войници претърсвайки дом в ивицата газа. Да доста палестинци укриват оръжия в училища и частни домове , но си има начин и начин . Да тормозиш родителите пред очите на детето , да се гавриш с някой и да го обиждаш заради религиозната му принадлежност държейки М16 е долно . Знам ,че е странно но дори и в войната трябва да има човещина . Дори когато убиваш можеш да го направиш от раз ,а може и мъчително нарочно да се гавриш с човешкото страдание . Тези войници на клипа се гаврят – чуй им само скапания смях … Това не е народа Божии който бе воден от пророците . Палестинците имат нужда от помощ , но пътят не е Хамас и пътят не е религиозни призиви . Бих подкрепила всяка една организация на хуманна основа в интерес на основаване на Палестинска държава на днешните автономни части ако щеш , но стига тези организации да не се обвързани с исляма.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: