Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

With updates:Бунтът в Газа, боеве и потушаване на бунта

2:03 Силите за сигурност на Хамас обявиха, че Ивицата Газа е под контрол. Според официални източници бунтът на „Джунд Ансар Аллах“ е потушен. Сблъсъците доведоха до смъртта на 24 души, след като Хамас удариха джамията, където бе обявено емирство Газа. лидерът на ислямистите Абдул Латиф Муса се е взривил собственоръчно, след като Хамас са овладяли джамията.

1:20 Положението в Ивицита Газа излиза извън контрол, след като бунтовниците- приятели на Ал Кайда „Джунд Ансар Аллах“, обявиха, че искат да създадат емирство в Газа.

Абдул Латиф Муса обявява ислямското емирство в Рафа.

Абдул Латиф Муса обявява ислямското емирство в Рафа.

В резултат на това войници на Хамас нападнаха джамията, където водача на ислямистите Абдул Латиф Муса обяви създаването на емирството. Над 24 души са убитите вследствие на наказателната акция, след които и самият Муса. Боевете между Хамас и крайната ислямистска организация „Джунд Ансар Аллах“ продължават.

Организацията е известна с ненавистта си към Хамас, тъй като ги обвиняват в бездействие спрямо Израел. Именно „Джунд Ансар Аллах“ нападат и пропусквателния пункт на границата с Израел Нахал Оз, което е едно от най-големите нападения след януари. Особеното на ислямистите е, че използват конници за атаки, което ги прави много по-мобилни.

BBC

BBC

Според източници броят на участниците в организацията е около 300, базирани на юг в Хан Юнис и Рафа. По-голямата част от контрабандата на оръжие в Ивицата Газа се контролира от Хамас, което говори, че сред редиците на „Джунд Ансар Аллах“ взимат участие и бивши бойци на Хамас.

Vodpod videos no longer available.

more about „BBC NEWS | Middle East | Hamas says G…„, posted with vodpod

Главното оръжие на ислямистката групировка е омразата към Израел. Именно с обвинения, че Хамас не се справят в борбата с Тел Авиви, много млади палестинци, които са загубили семействата си в последната война се присъединяват към ислямистите и Ал Кайда.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: