Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Велообиколка на Близкия изток, only for women

Мечтали ли сте  да видите Близкия изток, да прекосите  пустини, да карате колело покрай Мъртво море, да се сприятелите с жени от 40 страни и всичко това с определена цел?

traylev

Follow the Women е международна женска организация за мир, чиято мисия е да даде възможност на жените да предприемат действия за подобряаване на живота на хората в Близкия изток и да подкрепят човешките права. Организацията е създадена от Дата Реган, номинирана за Нобелова награда за мир през 2004 година. През април 2004 Дата организира 270 жени от цял свят да преминат на колелета над 300 км в Ливан, Сирия и Йордания в рамките на кампания за мир и прекратяване на насилието в региона.

Тази година обиколката ще започне на 8 октомври от Бейрут, Ливан и ще завърши на 22 октомври в Аман, Йордания. Маршрутът е Ливан (Бейрут, долината Бека/ планина Ливан (2 групи), Библос), Сирия (Латакия, Хомс, Бусра), Йордания (Западен Аман, планини, Мъртво море) и вероятно Палестина (план А – Газа, план Б – Западния бряг, маршрутът през палестинските територии ще бъде допълнително уточнен. Тези, които не желаят да влязат в Палестина ще заплатят по-ниска такса за участие).

Участниците трябва да заплатят такса за участие от 500 долара, която включва наем на велосипед, техническа подръжка, медицинско наблюдение, храна и подслон, както и визови такси. От участниците се очаква да организират своето пътуване до Близкия изток – с пристигане в Бейрут и заминаване от Аман. Участниците трябва да притежават каски – политиката за използване на каски е много стриктна и велосипедисти без каски няама да бъдат допускани до участие. Ако желаете да се включите, в паспорта ви не трябва да има израелска виза, в противен случай ще ви бъде отказано влизане в Сирия.

Ако проявявате интерес към обиколката, свържете се с Илина, координатор за България, на имейл Ilina.slavova(@)gmail.com.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: