Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Българска Богородица прави чудеса в Дамаск

Под това заглавие осъмна днешният брой на вестник „24 часа“. Главното заглавие не беше за изборите, в деня на самите избори, а за „Казанската Богородица“. Авторът й, моят приятел Георги Милков, е подбрал изключително интересна информация. Това, което става покрай една копие на тази чудотворна икона, купена от сириец през 1981г., довежда до създаването на цял един нов култ в християнството. Ако не сте прочели статията, може да я видите в он-лайн изданието на вестника: Наша Богородица прави чудеса в Дамаск

Откъс от статията:

В събота, на 27 ноември 1982 г. от иконата започва да тече благоухайно миро. По-късно множество изследвания показват, че става дума за изключително чист зехтин с аромат на майоран.

За чудото се разчува бързо и в къщата на семейство Назур започват да прииждат тълпи богомолци, търсещи изцеление, както и обикновени любопитни. Православната църква изпраща владика на име Павел Бандали и двама монаси, за да проверят на място чудото. По-късно свои хора изпраща и папата, а патриархът на Антиохия Григорий III (на снимката горе вляво) прави специални литургии, носейки уголемено копие на иконата от къщата на семейство Назур, която става известна като Богородица Суфания.

Ватиканът и различни църковни организации започват да изпращат лекарски екипи и учени, които подлагат тялото на Мирна на най-различни изследвания и тестове. Някои от сеансите, в които Мирна получава видения и разкъсвания на целостта на кожата, придружени с кървене, и процесът на зарастване са фотографирани и заснети с видеокамери.

След първата стигма Мирна изпада още четири пъти в подобни състояния и те са документирани. Това се случва винаги в четвъртък преди Разпети петък през 1984 г., 1987 г., 1990 г. и 2001 г. Това всъщност са годините, в които различните християнски църкви са отбелязвали Великден заедно.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: