Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Котките като жени. Жените като котки: ориенталката

Четох една книга скоро, в която бяха направени сравнения между жените и котките, на основата на техния характер. Авторката Анна Гандлер е успяла според мен, да определи добре съпоставката. Аз, разбира се, се поинтересувах от ориенталската котка и респективно- какви жени спадат към характера на тази котка.

Девиз: Дайте ми свобода

Естествената й среда: ориенталските котки са купондийки по рождение. Независимият им характер не се изразява в това, че нямат нужда от никого, а че сами избират с кого, кога и как да общуват. Като правило те имат няколко съвсем различни компании и навсякъде ги приемат с отворени обятия. Често се появяват на доста странни места, обичат дивата природа и лесно се впускат в различни авантюри без много да се замислят. Чувстват се доста сковани в прекалено „лъскава“ обстановка.

Има вероятност: да я срещнете в киносалона- основно на нощните прожекции, или в не много скъпите заведения, в които се приготвя домашна кухня и сервитьорите не досаждат с прекаленото си усърдие. Ориенталките обичат да се разхождат -в гората, парка или просто по улиците.

Никакъв шанс: ориенталките са убедени нонкомформистки и не могат да понасят да са част от някаква общност. Всяка общност за тях е маса, а това не е тяхната съдба. Затова тези котки никога няма да отидат някъде, където ярко изразената им индивидуалност рискува да бъде незабелязана.

Как изглежда: по външен вид ориенталките повече от всички останали породи приличат на диви котки. Тялото им е стройно, жилаво, гъвкаво и силно. Походката им е решителна; винаги с високо вдигната глава. Косата им често е тъмна. Ориенталките предпочитат късите прически и са в състояние дори да си обръснат главата.

Тези жени не признават никаква козметика. Буквално няколко часа под слънцето и придобиват такъв тен, какъвто някои мацки постигат за седмици.

Как действа: характерът на ориенталките е сложен, многостранен и труден за описване. Ориенталките са открити, общителни, доверчиви, любопитни и милосърдни. От друга страна те могат да бъдат дръзки и груби; общуването с тях понякога никак не е лесно. Те минават за упорити и своенравни, обичат да спорят, а понякога създават впечатление, че направо си просят скандала.

Ориенталките са поривисти и невинаги сдържани и могат да изразят емоциите си на висок глас. Но след няколко минути всичко ще бъде забравено и на устните им ще грее мила усмивка; докато в кулминацията на конфликта могат да са безпощадни.

Ориенталките органически мразят лъжата. Не могат и не искат да измислят оправдания, а предпочитат откровено да признаят истинските причини.

Как да я галите: ориенталките са верни и предани, но въпреки това -много упорити. Ако нямат настроение инай-нежната ви прегръдка ще бъде отхвърлена. Ориенталката по-скоро ще се обиди, че нейните чувства и преживявания не се приемат сериозно. Затова трябва да пазите известна дистанция -ако всичко е наред, тя сама ще дойде при вас.

Днес може всичко да е прекрасно, а утре тя ще се врътне и ще решите, че всичките ви усилия са били напразни. На другия ден ориенталката ще се чуди какво я е подразнило толкова, но едва ли ще намери отговор. Единствения принцип, от който трябва да се ръководите във връзка с ориенталка е: „Ако искаш мир, готви се за война!“. Да, никак не е лесно, но пък е много интересно!

Единственото нещо, което мрази повече от лъжата, е студът. Затова най-добрите подаръци за нея са голям радиатор, подово отопление, одеало, нещо горещо. Освен тези подаръци тя би оценила и диск с хубав филм.

Най-важно при ориенталката е свободомислието. Тя уважава това най-много, като качество. Не бива да мислите, че общуването с ориенталската котка ще ви създава само проблеми. Не всеки може да издържи с толкова сложен характер, но с търпение и прошка може да се опитоми и най-дивата котка.

Тя предпочита да остане там, където й е било хубаво, независимо дали в един момент се е оттеглила, пред това да търси нещо, което няма да е същото.

Advertisements

7 responses to “Котките като жени. Жените като котки: ориенталката

 1. юни 26, 2009 в 5:45 pm

  Интересни са ориенталските жени -обичат свободата, природата ,изпитват силна любов ,но са в подчинение на правила и норми които ги правят безлични и лесно сменими . Интересът се присмеся със съжаление.

 2. Adriana юни 27, 2009 в 3:47 pm

  Хе хе!!!Може би аз съм ориенталска котка,макар че съм българска жена,95% от описанието съвпада с мен!Много забавно!Поздравления за четивото!

 3. patblansh юни 29, 2009 в 11:54 am

  близо си, но не достатъчно 🙂

 4. Ruslan Trad юни 29, 2009 в 2:07 pm

  Не се бийте,момичета. Мога да имам четири жени, всички ви взимам 🙂

 5. patblansh юни 29, 2009 в 2:08 pm

  Нищо не си разбрал от цялата статия…
  решенията не ги вземаш ти

 6. Ruslan Trad юни 29, 2009 в 2:10 pm

  Добре, ще чакам. Котките ходят там, където им е хубаво 😛

 7. юли 1, 2009 в 8:13 am

  хах.. вика четири жени мога да имам… е тез котки мн така описани ,но ако идат де там има още 2 ,3 котанки и им е хубаво и нормално,то значи смисълът на някой думи трябва да се вземе под въпрос като например-хубаво,свобода и независимост. Само равноправие не е споменато ,но те даже едва ли се надяват на такова .

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: