Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Протести и в Газа

Според международните агенции Газа е най-големият открит затвор в света. След три години на обсада, Ивицата е близо до хуманитарната криза, на място, където е възможно да живеят най-много 500 000 души са побрани над 1,5 млн. души. Там все още продължава недостигът на чиста вода, електричество, лекарства и храна.

Точно заради това Народният комитет срещу Обсадата организира митинг и пресконференция вчера следобяд в Бейт Ханун, на контролния пункт  с Израел.

Целта на митинга е да се насочи вниманието към отварянето на търговските пътища към Газа, за да може населението да се спаси от кризата. Дрегата цел, в по-дългосрочен план, е да бъдат подтикнати израелските власти да пуснат палестинските затворници.

Палестинския премиер Исмаил Хания каза, че „Хората често искат освобождаването на войника, но ние им напомняме, че има 11 000 затворници.“
Палестинците също имат право на нормален живот, да живеят свободни, като хората в останалата част на света. Именно за това се призова на митинга. Днес, в обстановката на митинги в Иран, хората се настройват още повече да търсят правата си.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: