Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

400млн. долара е вкарало ЦРУ в Иран последните дни

Бившият генерал от пакистанската армия Мирза Аслам сподели пред световните медии, че ЦРУ (Централно разузнавателно управление) са вкарали в Иран над 400 млн. долара, за да бъде предизвикана революция.

В телефонно интервю в понеделник генерал Мирза заяви, че има доказателства за намесата на САЩ във вътрешните дела на Иранската република.

„Документите показват, че ЦРУ са изразходвали над 400 млн. долара в Иран, за да бъде предизвикана революция след изборите“, допълни той.

Според генерал Мирза САЩ иска про-американско правителство в Техеран, а не е тайна, че Мир Мусави, човекът, който предизвика протестите, е спонсориран от Вашингтон.

„По време на управлението на Ахмадинеджад, Иран постигна добри отношения с Пакистан и Афганистан. Ако те се обединят, за да се справят с проблемите, САЩ трябва да напуснат района, особено Афганистан“, заяви генерал Мирза.

Вижте също:

Iranian Unrest: Evidence Of Western Intelligence Meddling

Special Report: Iran Falls to US PSYOPS

Are the Iranian Protests Another US Orchestrated “Color Revolution?”

US Official: The CIA bribed Iranian government officials, businessmen, and reporters, and paid Iranians to demonstrate in the streets

Top Ranking CIA Operatives Admit Al-Qaeda Is a Complete Fabrication

Former Italian President Says 9/11 was CIA & Mossad Operation

CIA Destabilizing Pakistan

Advertisements

4 responses to “400млн. долара е вкарало ЦРУ в Иран последните дни

 1. dzver юни 23, 2009 в 2:13 pm

  Да се върнем обратно на идеите, че всички световни злини са предизвикани от 6 еврейски мъдреци преди 200 години 🙂 и това оправдава всички световни диктатори да избиват произволни хора за вечни времена.

 2. Ruslan Trad юни 23, 2009 в 2:16 pm

  Не мисля, че става дума за конспирации на 6 еврейски мъдреци и прочие. Смятам, че наистина САЩ са се намесили в едно време, оттам вече наистина обществото в Иран подема своята борба срещу властта. Длъжен съм да покажа и новините, които засягат връзките на лидерите на Иран с чужди държави, тъй като не всичко е явно това, което е.

 3. Истината юни 23, 2009 в 5:11 pm

  US ‘escalates covert Iran missions’

  Al Jazeera’s Ghida Fakhry talks to investigative journalist Seymour Hersh about his latest article in New Yorker magazine, claiming that US congressional leaders have agreed to a presidential request for up to $400 million in funding for covert operations against Iran.

 4. Freedom's Captive юни 24, 2009 в 2:50 pm

  Хубава статия и препратки! Аз също не мога да си обясня случващото се в Иран, по друг начин освен, като резултат от геополитическата стратегия на САЩ. То съвпада напълно и с избора на Барак Обама. Промяната на политиката на САЩ в негово лице не трябва да се разглежда, като път към диалог със страните от Близкия Изток и преразглеждане на американските цели в региона, а като нов път за постигането им, посредством мека сила. Ако дългогодишната анти-иранската пропаганда, която продължава да ни залива, изглеждаше, като подготвяне на почвата за влизане във война с ислямската република, по времето на Буш, то сега ясно можем да видим каква е истинската й цел. Тя цели оранжева революция и установяване на контролиран от САЩ режим, в една от малкото страни, който се противопоставят на еднополюсния модел. Дори този опит да се провали, режима в Иран ще се дискредитира още повече в западните страни, което ще предизвика още по-голямо напрежение и в крайна сметка повторни сблъсъци или дори военна офанзива. Жалко е, че и в България се намират политически сили, като Синята коалиция, които играят своята малка роля в този сценарии.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: