Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Протести в Бат Аюн

Израелски заселници са изкоренили над 150 маслинови дървета и лозя от палестински земи в Уади Абу Ар-Риш, близо до Бат Аюн, южно от Витлеем.

Същите заселници са предизвикали и пожар в областта. Свидетели разказват, че войниците не са направили нищо, след като са видели действията. Властниците в Бат Аюн са издали присъда на заселниците, като беше поискано и разследване.

Миналият петък израелски войници стреляха по палестински протестиращи и израелски активисти за мир, които организираха митинг в същата област. Седем протестиращи бяха арестувани.

Миналия петък, израелски войници воюваха палестински и израелски активисти за мир, който се проведе демонстрация в същата област. Седем протестиращите бяха арестувани.

Бат Аюн е известен с това, че е едно от най-милитализирани места в Западния бряг и е точка на насилие в областта. През 2002г. група заселници, известни, като „Милиция на Бат Аюн“, бяха осъдени за опит за бомбена атака срещу момичета в училище в града. През април палестинец беше осъден за убийство на тийнейджърка заселничка край Бат Аюн.

Advertisements

One response to “Протести в Бат Аюн

 1. юни 23, 2009 в 11:08 am

  Да настина е кофти и определено не одобрявам някой действия на израелските войници.
  Обаче както виждаме -при протести в Иран убиват бременни жени , тинейджърки чиято кръв изтича на асфалта и много други потресаващи неща. Искам да кажа ,че жестокостта в днешно време не се дели на пол цвят и език – тя е повсеместна . И брат -брата убива…
  Това,че заемам принципна позиция за Израел в този конфликт не значи,че се съгласявам с насилието и ми харесва някой да го убиват, въпреки че това е война и не може да се мине и без това..
  Не ми харесва идеята 20 годишни тийнчета да се мотат с М16 срещу малки деца ,примерно…
  Но не ми харесва и цялостната политика на Палестинските защитници идеите и начините по които ги защитават. Докато Хамас и компания има влияние и това бива толерирано от палестинците след информация за насилието което Израел осъществява винаги ще има едно НО …

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: