Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

След изложбата…

Благодаря на всички, които успяха да дойдат в галерия „Карим“ , за да видят изложените фотографии за арабските страни. В продължение на няколко месеца събирахме снимки, избирахме и подготвяхме, за да може да направим вчерашното събитие.

И все пак усилията ни се увенчаха с успех. Без да разлепим и един плакат, на откриването на изложбата (която ще седи до 17 юни) присъстваха над 150 души. Когато запитах хората: „Лесно ли намерихте галерията?“, отговорът беше: „Да, по хората пред нея.“ За мен и за форума това е огромен успех. Както казах и на изложбата:

„Обещах си да напълня улицата, за да покажа, че арабският свят има приятели. Ще напълня и НДК.“

Да, вярвам, че това ще стане. Хората харесаха вчерашната инициатива, макар да беше в малка галерия. Въпреки това, всички си взеха от баклавите, които бяхме осигурили, и със сок в ръка се пръснаха около галерията. Имаше един момент, когато толкова хора бяха на улицата, че колите заобикаляха по съседните пресечки. Ако това не показва ясно мнението на хората, не знам кое може.

На събитието присъстваха дипломати от Сирия, Палестина, Мароко,Алжир, Франция, неправителствени организации, като АРГО, за което много им благодаря.

Благодарности на:

Мат Стар ООД, Асоциация на сирийците в България , Съюз на сирийските студенти в България и председателят му Луай Ал-Хюсейн, Българо-мароканска асоциация, Галерия „Карим“ и Шафик СубайРосен Илиев и невероятния му фотографски талант, Илиян Урумов и целият му професионализъм, Нова ТВ и материалът им за галерията, БТА

На целия форум:

Алевтина Плочева, Ана Минчева, Ралица Трифонова, Десислава Янкова, Весела Георгиева, Тодор Киряков, Калоян Станев, Мая Ценова.

Благодаря Ви, че ме изтърпяхте тези месеци!

На авторите, чиито имена успях да събера:

Светла Кънева, Калоян Станев, Елена Радева, Иван Ушински, Росен и Гинка Илиеви, Ива Панчугова, Кристиан Минчев, Петър Петков, Антон Владков, Добрин Станев, Борис Проданов, Сабрина Трад, Борис Киряков, Мариян Карагьозов, Виолета Грозданова.

One response to “След изложбата…

  1. MKaragyozov юни 11, 2009 в 2:17 pm

    искам само да добавя в списъка на хората от НПО-тата и нашите колеги и приятели от Дружеството за ООН – България (http://www.una-bulgaria.org/), които вчера бяха сред нас.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: