Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им

Две деца – братче и сестричка от Асеновград, са отведени принудително в Полша при майка им. Двудневната акция за прибирането на осемгодишната Ники и шестгодишния й брат Павел от адреса на баща им на улица „Илинден“ обаче удари на камък. Децата отказват да се върнат при майка си Барбара Ядвигд и настояват да останат в България. Съдия-изпълнител Кремена Дерменджиева е ангажирана с деликатния казус. Тя категорично заяви, че няма да допусне физическа принуда спрямо малолетните.

Update!

Има нова информация, според която зецата са упоени и се намират вече в Полша.

Вече има Facebook група, където се събира и подписка.

Видео от veskogf

Vodpod videos no longer available.

Update 2!
Vodpod videos no longer available.

Advertisements

5 responses to “Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им

 1. Marfa май 30, 2009 в 3:07 pm

  Е момченцето, слава Богу, е още тук.

 2. Ruslan Trad май 30, 2009 в 3:19 pm

  Дано и момиченцето има късмет.

 3. xunap май 31, 2009 в 4:08 pm

  Аз прочетох решението на Софийския апелативен съд. Да не го преразказвам, прочетете го. Изобщо не съчувствам на бащата. Мисля, че решението на съда трябва трябва да бъде наложено. Онези идиоти от фейсбука организират протест пред Полското посолство. За чий х.й ще протестират? Срещу спазването на законите в страната ни? Че то това и без тая става доста рядко. И защо ще протестират пред посолството на Полша?
  Айде стига сега, показаха пищене на деца, които майката си ги взема, и които без нейно съгласие са отведени от бащата от Полша, където е живял до преди година. Освен това бащата е отказвал всякакъв контакт на майката с децата й, дори и по телефона. Докато тя е бачкала на Майорка, за да изкара пари за въпросното си семейство. Освен всичко бащата редовно е обработвал децата срещу майка им.
  Единственото, което не одобрявам е, че няма специалисти-психолози или там каквито са, които да направят цялата работа по-поносима и по-малко неприятна за децата. Т.с. българската държава в този случай не си е свършила работата. Не виждам за какво да се протестира пред полското посолство.
  Изобщо това ми прилича на кампания по отвличане на вниманието плюс патриотарски лозунги, плюс кампания срещу ЕС. Да не говорим за негативно отношение към всички поляци. Замислете се кой има интерес да не се спазват законите и разпоредбите на съда, ЕС-институциите да имат по-малко влияние у нас и национализма. Със сигурност това е супер удобно за тройната коалиция, братя Галеви и подобни на тях, но не и на мнозинството български граждани. Не ставайте верижни идиоти!
  П.П. Харесвам блога ти и се извинявам ако съм засегнал някой.

 4. Ruslan Trad май 31, 2009 в 7:15 pm

  Не си обидил никой. Аз все още не съм заел позиция, тъй като смятам, че има нещо гнило тук. Публикувах писмото до Президента, като съпричастие, но мисля, че и бащата не е много прав. Все пак говорим за решение на съд. От друга страна имаше изявление, че децата са били наговорени, каквото и да означава това.

 5. Петьо май 31, 2009 в 7:54 pm

  Ето го моето мнение засега. Бащата може и да е бил прав, майката да е била лоша, но начинът по който той е отвел децата, дори и с най-добри намерения му вкарва огромен автогол, защото нарушава много разпоредби и закони и лични права на майката като родител.

  Ако тя е била толкова лоша, съдът би й отнел родителските права, но за същият този съд сега тя е правата, защото не тя е нарушила закона. Изключваме клюките, кой къде е ходил, Майорка ли е, каквото ще да е. Това само съпрузите си го знаят. От правна гледна точка, бащата нарушава правата на майката. И точно затова съдът разпорежда децата да се върнат с нея, в техният дом в Полша. Тяхното местожителство най-вероятно се води там.

  От морална гледна точка не ни харесва, че децата пищят, ама си има закони и правила, които трябва да се спазват. Освен това си има съдии и те решават. Ние виждаме сеира по телевизията, че деца пищят, ама не може защото някакво хлапе на 5 години е заревало да игнорираме реалните факти, които съдът е разгледал и преценил (и които ние, и особенно активистите във фейсбук, не знаем).

  Все пак затова е съдът, иначе утре някой ще вземе и вашето дете, ще му казва колко сте лош, а то ще каже, че така е му по-готино и айде чао. Еми не може така, всеки има права, не можеш да отнемеш детето от майка му просто така. Ако тя е толкова лоша, завеждаш дело, получаваш всичките права и да ходи където ще. Сега обаче, дори и да е прав, бащата е престъпникът.

  Не заставам зад никой, защото не съм аз този, дето ще решава, понеже не знам фактите, а само това, което дават по телевизията, а там си ги знаем, че се борят за рейтинг.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: