Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

IBM,Intel,Vodafone и СЕО специалисти на 6-ти Технологичен форум в Кайро

За Arab Crunch, Д-р Абдула Алнаджар, председател на Фондация за арабска наука и технологии (ASTF), заяви в Кайро, че тази година ще се проведе 6-ти Форум за Инвестиране в технологията 2009. Събитието ще се проведе в хотел „Fairmont Towers“ от 12 до 24 май под патронажа на д-р Ахмед Назиф, премиер на Египет. ASTF е главният организатор на форума, на който ще участват Агенцията за информационните технологии и развитие, Нилският университет, Ислямската банка за развитие, Vodafone Egypt, Технологичен фонд за развитие и др.

By Arab Crunch

Д-р Наджар подчертава, че настоящите икономически условия са критични и създават висок риск, който може да зесагне инвестициите на всички нива. Поради тази причина фондацията му организира този технологичен форум. Като пример за развитие на технологичния сектор, д-р Наджар показа Канада, където са инвестирани до момента над 3 млрд. долара,Южна Корея, където Cisco инвестираха 540 млн. долара. Целта на форума е да се покажат предимствата за технологичния сектор в арабските страни, като по този начин да се увеличат инвестициите.

Ролята на технологичния сектор е далеч по-голяма от сферата на информационните услуги. технологиите са основни и в селското стопанство, биотехнологиите, електрониката, обучението. На форума ще вземат участие и CEO специалисти, които ще обсъждат проблемите на Интернет и оптимизацията.

„Поканените лектори ще обсъждат различни теми, като например ролята на мултинационалните корпорации в световен мащаб за развитие на предприемачеството, за рисковия капитал, инвестициите в Близкия изток, както и значението на Интернет.“

Форумът в Кайро е 6-ти от поредица форуми, проведени в Бейрут, Джеда, Манама, Кувейт и Аман, на които събития са привлечени за 5 години над 550 участници от 26 страни, 160 организации и 80 лектора. Последният форум е привлякъл 15 милиона долара инвестиции.

На този форум в Кайро ще присъстват специалисти лектори от IBM, Optimiza, Vodafone, и Mentor Graphics и инвеститори от Ideavelopers, Nile Capital, Catalyst Private Equity, MENA Ventures, Arab Seed Ventures, IV Holdings, Building Block Equity Fund, Berytech Fund и Riyada Ventures.

В рамките на форума ASTF организира и бизнес игри за студенти в сътрудничество с Intel.

1 responses to “IBM,Intel,Vodafone и СЕО специалисти на 6-ти Технологичен форум в Кайро

  1. Pingback: Daily News About Egypt : A few links about Egypt - Saturday, 25 April 2009 04:35

Вашият коментар