Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Стъпка напред:Twffaha, сайт за работа за жените в арабския свят

Web 2.0 е нещо красиво. Още по-красиво е, когато бъде използвано за хубави цели. Такъв продукт е Twffaha, социална мрежа, ориентирана към намиране на работа…за жени.

Twffaha на арабски означава „ябълка“. Това е един нов сайт, революционен за района на Близкия изток, който се цели във всички жени, имащи достъп да интернет. Според създателя на сайта Ашраф Мансур, „Ябълката“ ще спомогне много жени в арабския свят да си намерят добра работа. Това е една голяма стъпка напред в отношенията между мъжете и жените в тази част на света. Още по-хубаво е, че е предприета в най-голямото общество – виртуалното.

Едно интервю на GadgetsArabia.Com с Ашраф Мансур:

GA: Какво означава името на сайта? Изглежда сякаш е съставено от различни думи.

А.Мансур: На арабски думата е „tufaha“ , ябълка. Името на сайта е изписването на латиница на тази прекрасна арабска дума.

GA: Ще има ли стартиране на арабска версия на сайта?

А.Мансур: Да, работим върху това. Засега пилотната версия е на английски език, но се надяваме, че в скоро време ще бъде пусната и арабска версия.

GA: Защо сте избрали именно този район за работни места? Знаете, че арабските момичета са изправени пред някои проблеми относно намерането на работа.

А.Мансур: Открихме, че голям брой сайтове за работа и набиране на персонал имат дупка относно арабския свят и момичетата в частност. Трябваше да направим едно голямо проучване още в ранните стадии на сайта, от което разбрахме колко ниска е заетостта между арабските жени. Още по-малко са фирмите, които искат да наемат жена. Ето защо вложихме резултатите от това проучване в нашия сайт. Намерихме подходящите портньори, с които да осъществим целите си.  Ако Бог желае, „Ябълката“ ще помогне на много жени.

GA: Какви работодатели присъстват най-вече в сайта?

А.Мансур: Имаме голям набор от фирми в Близкия изток. Най-много са от Дубай. В следващите месеци ще добавяме фирми и от други арабски страни.

GA: Как стtufahaои въпросът с поверителността на информация за момичетата?

А.Мансур: Ние разбираме тези проблеми. Това е много чувствителен въпрос, за предоставянето на информация. Нашият разроботчик е изготвил подходяща система, с която да работим, без да нарушаваме правата на жените. Тази информация ще бъде достъпна единствено за компаниите, които ще искат да наемат определено лице. Също така сме защитили потребителите си от предоставяне на информация за тях на трети страни.

GA: Какво мислите за бъдещето на Twffaha ?

А.Мансур: Нашият сайт е все още далеч от това, към което се стремим. В бъдеще ще добавим и страни извън арабския свят, като Турция, Пакистан, Иран. Работим върху мобилната версия на сайта, както и застъпването на темата в медиите.

4 responses to “Стъпка напред:Twffaha, сайт за работа за жените в арабския свят

  1. Pingback: HerSphere -социалната мрежа за жени « Intidar

  2. илияна август 16, 2009 в 9:24 pm

    Здравейте аз съм арабистка и търся работа свързана с арабски език и изобщо с арабския свят.Мерси предварително ако някой може да ми помогне

  3. Pingback: HerSphere -социалната мрежа за жени – Intidar Blog

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: