Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Отново мрънканици срещу Хизбуллах

От последната война през 2006г. Южен Бейрут е в ужасно положение. И преди конфликта столицата на Ливан изглеждаше ужасно, поради честите сблъсъци в района на Южен Ливан.

Сега най-сетне южните квартали на града ще бъдат възстановени. Организацията „Хизбуллах“ инвестира над 400 милиона долара в проекта, който цели построяването на нови сгради, вдигането на старите, разрушени по време на войната и създаването на нова инфраструктура.

Добрите намерения обаче не останаха без да срещнат съпротивата на отдавна доказалото се с двойнствеността си ливанско правителство. Кабинетът се страхува, че ще изгуби и така малкото подкрепа в района на Южен Бейрут, където „Хизбуллах“ действа. Дори уверенията на Хасан Насрала, че войниците на неговата организация ще се изтеглят, не са достатъчни на правителство, за да спре абсурдните си изяви по телевизията.

В района на Южен Бейрут хората вече са благодарни на Хасан Насрала и може би това плаши кабинета. При явния неуспех да бъде възстановена тази част от града с правителствени пари, то хората естествено се насочиха към Насрала.

Смятам, че няма значение откъде идват парите. Важното е, че южната част на Бейрут се възстановява от варварството на Израел и ако изпълнителят на строителните планове е проиранската „Хизбуллах“, то аз нямам проблем с това. Важно е някой да започне да върши нещо, а не типично по арабски да се говорят много думи, а да се вършат малко дела.

Малко снимки от Южен Бейрут:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: