Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Американска демокрация.Не, мерси

Питате ли ли сте се колко струва американската демокрация? Аз мога да ви кажа – приблизително 30 000 цивилни жертви.

За мен войната в Ирак започна след инвазията на САЩ. Защото тогава те не се биеха с армия. Всъщност войници нямаше. Или бяха дезертирали или не искаха да се бият, поради малкия си брой. Американските войничета, надъхани с Counter Strike стреляха напосоки, без да знаят какво правят. Самите войници признават, че са стреляли по всичко, което се движело по улиците.

Продуктът на американската демокрация. Харусва ли ти?

Продуктът на американската демокрация. Харусва ли ти?

Може по времето на Саддам да е било зле, но поне е имало Ирак. А сега има една територия, която е разкъсвана от атаки, убийства, насилие, разделение. Американците така и не се научиха, че на никой не му трябва тяхната демокрация. Правителството на САЩ разрушава собствения си народ, какво ли ще се загрижи за някакви убити, насилвани и изтерзани цивилни в Ирак.

Когато ЦРУ съобщава на Буш, че няма смисъл да нападат Ирак, защото страната няма нищо общо с Ал-Кайда, той отговоря, че в Афганистан нямало добри цели. Хм, това е президент. Би трябвало да знае с какво се заема.

Американската демокрация е скъпа. Въпреки това, могат да си я заврат там, където заслужава.

2 responses to “Американска демокрация.Не, мерси

 1. Bobi март 9, 2009 в 11:15 am

  Всички бяхме против тая война. Но истината е, че най-многото цивилни и невинни хора, които бяха убити в нея – ги убиха не американците. Убиваха ги други мюсюлмани, уж борещи се срещу американците. И то ги убиваха убедено, целенасочено.

  Може би обвиняваш американците, че дадоха на иракците възможността и причините да се убиват едни други. Според мен най-кофтито е, че последните се заеха с това с такова настървение, което не е вина на американците. Чисто логически. Не може мюсюлманите да се барат за толкова извисени духовно и да се касапят така жестоко.

  Винаги съм казвал – планът на американците за Ирак беше да го направят като монархическите държави на Арабския полуостров – мирни, презадоволени и лоялни към Големия задокеански приятел. Обясни ти бе, Руси, с няколко думи, защо арабите ползват демокрацията толкоз зле?

 2. Петьо март 9, 2009 в 2:37 pm

  Съгласен съм с Боби. Погледни това http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_suicide_bombings_in_Iraq_since_2003 ,американците ли го правят? Иракчаните сами се избиват и няма нужда да им се помага. Америка свали диктатора и им даде шанс да уредят държавата си по мирен и демократичен начин, но май не им е в природата. Виж какво правят сега и то със собствените си сънародници. Постоянно загиват европейски, американски, че и български войници умряха, които пазеха жените и децата от издивелите им бащи.

  Американците са виновни до толкова, че им дадоха шанс. За съжаление иракчаните не са готови и само те са си виновни за това.

  Не разбирам защо толкова обвиняваш Америка? Всички тези сцени с окървавени хора са дело на оръжията на иракчаните. Това е демокрацията на Ирак. Те си я направиха такава. Искаха да махнат диктатора и американците го махнаха, защото смятаха, че Ирак е достатъчно зрял. Явно обаче им трябва нов диктатор в лицето на Америка. За всичкото си нещастие е виновен единствено иракският народ. Ако бяха заедно и не се самоизбиваха Саддам щеше да бъде свален, щяха да приемат нова конституция, да гласуват и да изберат управляващи, от които всички да са доволни. Ама не направиха това.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: