Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Принципи на демокрацията

Правило 1: В Близкият изток вината винаги е в палестинците. Те нападат винаги първо, а Израел се защитава. Нападението се нарича „отмъщение“.

Правило  2: Палестинците нямат право да убиват израелци. Това действие се нарича „тероризъм“.

Правило  3: Израел има право да убива палестински цивилни граждани. Името на това е „самоотбрана“ или „вторични щети“.

Правило  4: Когато Израел убива прекалено много цивилни, Западният свят призовава за сдържане. Това се нарича „реакция на международната общност“.

Правило  5: Палестинците нямат право да отвличат израелски войници.

Правило 6: Израел има право да залавя колкото си иска палестинци (над 1000 души днес се осъждат без процес). Няма нужда от процес или намиране на вина. Нужна е само вълшебната дума „тероризъм“.

Правило  7: Когато казвате „Хамас“, винаги трябва да добавите, че „се поддържа от Хизбула, Сирия и Иран“.

Правило  8: Когато казваме „Израел“, не бива да споменаваме „подкрепяни от САЩ, Европа и някои арабски режими“, все пак Израел е богоизбран.

Правило  9: Когато става дума за „Израел“, не споменавайте думите „окупирани територии“, „резолюция на ООН“, „Женевски конвенции“. Това може да доведе до стрес в аудиторията на CNN, Fox и т.н.

Правило  10: Палестинците винаги са страхливци, които се крият зад цивилно население. Ако войниците спят в къщите при семействата си, това е малодушие и използване. Израел има право да убива тези семейства.

Правило  11: Израелците говорят по-добре английски от арабите. Ето защо ние не може да обясним правилата от 1 до 9. Името на това е „неутрална журналистика“.

Правило  12: Ако не сте съгласни с тези правила, или ако сте за палестинците, вие сте опасен анти-семит. Може да направите публично извинение, ако не сте го направили, като откровение в книга.

4 responses to “Принципи на демокрацията

 1. Сантра февруари 1, 2009 в 12:09 am

  Не съм съгласна с начина по който критикуваш Израел , макар и ироничен .
  Начина по който го правиш , неминуемо хвърля камъни и в твойта градина , защото критикуваш липсата на обективност , която макар обяснимо прилагаш и в своите проекти.
  Израел може би си позволява доста над разбираемите граници на хуманност , защита и т.н. , а може би по -точно казано и позволяват . Не желая да зачеквам темата отново.
  Но наистина е лесно да не си обективен , както е лесно и да не си чудженец в страната си или пък да не поемаш рискове страхувайки се от лош край.
  Мисля ,че е достатъчен риска да правиш блог , който търпи освен похвали и множество критики от знайни и незнайни хора . Поеми и този риск въпреки омразата ти към Израел да отбележиш и загубите на арабите – изпуснати моменти , слаба защита, преплитането на война с религия -което наистина им играе лоша шега .

 2. Pingback: Каква е цената да умреш за идеали, които са ти чужди? « Intidar

 3. Дмитър януари 18, 2010 в 1:07 pm

  Едно трябва да им е ясно на хората по света. Ние сме пренаселили тази планета почти двойно повече, отколкото тя може да изхранва. Войната е нещо съвсем нормално и така да се каже очистващо средство за намаляване броя на „жителите“ на планетата, винаги ще има причини за война само се молете при нас да няма. Тия фанатици от 3-я свят не се отказват никога каквото и да стане, така че просто няма смисъл да се спори кой е прав и кой не е. Приемете факта че това ще се случва винаги и навсякъде, който е по-силен той командва несависимо чрез какви средства. Руслан ти сам каза, че израелците се прикриват за Сащ и Европа. Какво повече искате, щом като имаш позволението на силните и богатите( а на планетата Земя това са ЕС и САЩ ) можеж да си правиш каквото поискаш.

 4. Ruslan Trad януари 18, 2010 в 8:42 pm

  Благодаря ти за мнението,Дмитър!
  Въпреки,че не съм съгласен с една,две точки, харесвам подобни мнения, които са написани кратко и ясно.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: