Intidar

Да упражним демократичното си право да не бъдем чути.

Защо Източна България няма да се отдели? Интересите на Турция и още нещо

Косово се отдели от Сърбия. Медиите гръмнаха , всеки говори колко и какво щяло да бъде и как щяло д бъде и т.н. Наред със ставащите събития в Косово и атаките на сръбски националисти, и тук в нашата родна страна започна да се говорят безумия.

Кое е първото безумие?

Настъпващата ислямизация.Първо, което ще запитам, като мсюлманин,като човек,който спада към малцинствата, макар и наполовина – къде е тази ислямизация?Аз лично не съм я виждал, не е идвал никой при мен да ми проповядва радикален ислям.Въпреки това знам за такива случаи.Медиите се погрижиха и добре, че го направиха да видим къде отиват тези проповедници.Радвам се също така, че самото население там ги гони, те са им чужди, искат да ги настроят против съседите им.Няма да стане.Радикалният ислям е срам за мен, и за много други мюсюлмани.Това е рак,който един ден ще се изкорени.Заради такива хора , които се появяват по телевизията всички останали страдат.Но в България какво е положението? Аз мисля,че изкуствено се наслагва напрежение.

Родопи

Хората там живеят заедно,говоря за Родопите ,Шуменско и останалите райони с мюсюлманско население. Факт е, че там в голяма част са неграмотни, което води до другата добра възможност за радикалистите – пропаганда, промиване на мозъци и т.н. Но има и още един факт – тези проповедници нямат шанс сред местното население.Реалността го показва.

Второто, което ще запитам е – как имат толкова изрядни документи? Отдавна стана ясно, че повечето проповедници на радикален ислям са неприети в собствените си страни, този вид ислям не е добре дошъл в много държави в Близкия изток, като уахабизма е отречен от ортодоксалния ислям,т.е. духовенството.Но тези хора имат изрядни документи, с които влизат в България.лично аз съм виждал ,че всичко е наред и да искаме,не може да ги спрем да не влизат.Това означава, че някой се грижи те да идват тук,а после самият той да ги гони.Мисля, че се сещаме кое е това име.Колкото и да е странно името на Доган тук ще се спомене, като минус за мюсюлманите в България.Изглежда играе двойна игра.

Източна България

Безумие второ:

Отцепване на Източна България. Само като ми кажат това и вече ми става смешно, получавам стомашни контракции и падам на земята.Искам да попитам кой умен човек го е насадил това в хората и постоянно говорят как щяла да се отцепи половин България? Що за безумие? хора, моля ви се -мислете трезво.Стига параноя.това си е чиста манипулация – Източна България да се отцепи,да отиде в Турция и прочие и прочие.Първо Турция не иска това население, което живее по онези части на България.През 80-те години Живков предложи на Турция да вземе това население на своя територия, щом се чувстват турци.Какво направи Турция? Затвори границата.Не бива да ни очудва – населението е голямо, безработно и много хора са неграмотни.Те се занимават с тютюн, наивни и добри хар, които постоянно чуват за себе си неща,които не знаят че правят.Да приеме тези земи Турция означава да приеме няколко неща, сред които:

  • 1.Население, които изисква постоянно нова работа, нови жилища и т.н.
  • 2.Постоянни проблеми с другата част -българите, които съм сигурен , че няма да оставят ей така нещата, ако стане нещо.(Поне се надявам)

На второ място – Анкара има два други, и много по-сериозни проблеми – Северен Кипър и Южна Турция, където кюрдите на Юджелан постоянно тормозят турските власти. При тези случаи се съмнявам Турция да има апетити още към български земи.Убеден съм , че определени хора, като каракачанов, Доган и прочие насаждат идкуствено напрежение, граничещо с параноя.Особено след отделянето на Косово тази тенденция се засили. Това ми изглежда по един начин – стремеж към получаване на внимание.Да, точно това – нашите политици все ги сърби да са в центъра на вниманието. Сега, като се разбра,че не струват и „за бъз“, както казват старите хора -хайде да настроим хората, че видите ли-те ще се отделят, а ние не искаме това.

Е на мен това ми прилича на една хубава игричка, където всички са си приятели ,а само ни разиграват.А това не ми харесва.Господин Доган е време да спре да говори от името на други, прекалено вече е явно, че доктрината му се пропуква. Други политици в България също нека спрат с глупостите, да погледнат върху раелните проблеми на България, а не фантастичните. Убеден съм, че сега няма да стане нищо, че хората в Родопите и Шуменско няма да искат да се отделят, а ако започне да става -то ще са ни виновни политиците, които се трудят по всякакъв начин това да стане. Засега обаче има нещо по-силно – традицията, която не търпи никоя религия, традицията да живееш заедно с другия. България няма да стане втора Сърбия или която и да е държава. Примирете се,политици.

Advertisements

4 responses to “Защо Източна България няма да се отдели? Интересите на Турция и още нещо

  1. kanew март 23, 2008 в 5:14 pm

    Египтяните в този случай казват, че новината е бяла/абият/. Напълно споделям вашето мнение, особенно за Отцепването на Източна България.

  2. ruslantrad март 23, 2008 в 7:32 pm

    Радвам се, че има хора,които не се поддават на тази параноя 🙂

  3. Pingback: От Twitter в блога (отворена дискусия) « Intidar|Have a merudiya in every dish!

  4. Pingback: От Twitter в блога (отворена дискусия) – Intidar Blog

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: